Тъм-бъл-уид

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Общи Сведения

Ерик Дюма, секунди след телепортирането си в офиса на
Увеличаване
Ерик Дюма, секунди след телепортирането си в офиса на Сайънт

Финансово дружество с идеална цел в областта на ХъРъ. Пирамидата се управлява от Ерик Дюма, син на открилия машината на времето Ерик Хонекер и неговия любовник от 17-и век Александър Дюма.

Хонекер отлита в бъдещето, като открадва Ерик Дюма, скривайки го в кош за пране, и оставя Александър Дюма в 17-ти век да тъгува за своя син. В мъката си, Дюма старши използва малкия Ерик като прототип на Планше (http://www.webster.edu/~marshado/Images/3Musk/Planchet.jpg) - слугата на Д'Артанян в романа "Тримата Мускетари".

При пристигането в бъдещето обаче, софтуерна грешка в машината на времето праща Ерик Дюма, вече пораснал, директно в софийския офис на софтуерната фирма Сайънт (б.ред. по това време "Уизком"). След като се осъзнава от шока, той казва:

"Д'еба ТЪМната БЪЛгария, къде УИДох на майната си"
- откъдето и по-късно идва името на компанията "Тъм-Бъл-Уид".

В последствие се оказва напълно прав.

В следващото последствие научава български, пропива ракия, намира си българка, става американски зет в Етишопия, и си вдига чуковете от Тъм-бъл-уид.

"Нечем ти Фордо!"
- провиква се той и основава фирма за преводи на порно филми.

Технологията

Индийските служители на Тъм-Бъл-Уид отиват на работа.
Увеличаване
Индийските служители на Тъм-Бъл-Уид отиват на работа.

Софтуерът на фирмата е специализиран в борбата с е-мейл спам. Всъщност, такъв софтуер в действителност не съществува - това е измама на компанията с цел да прибере повече пари от клиентите си.

Компанията продава хардуерни сървъри с предавател - всеки мейл се предава чрез спътник до спам централата на компанията в Индия, откъдето се разпределя на един от 140,000 индийци, работещи в индийските офиси на компанията. Те преценяват дали е-мейла е спам или не, и натискат зелено (не) или червено (да) бутонче. Сигналът стига обратно до съответния хардуерен сървър, който филтрира или не съобщението.

В системата дори е имплементиран изкуствен интелект, т.е. ако индиецът сбърка и натисне грешен бутон по погрешка, го удрят 20,000 волта зад врата чрез електронните чалми, които им се раздват от ХъРъ. По този начин е гарантирана 100% ефективност след първоначалното включване на системата и никой не греши два пъти. Гарантирана е също конфиденциалността, тъй като е известно, че всеки греши някога.

До този вариант се е стигнало след невъзможността на фирмата да произведе въпросния софтуер. Тази информация не е известна на американските акционери на компанията, а индийският офис е лично дело на Ерик Дюма с цел да прикрие това. В момента, софтуерният отдел на Тъм-Бъл-Уид упражнява усилено СиБурДизъм,Куолити Ашуранс и имплементиране на процеси по ИСО 9001.

Отдели

  • Развоен отдел - основната му дейност се състои в набиране на нова работна сила. В извънработно време срещу допълнително заплащане, при желание от страна на работника, може да се упражняват и бойните изкуства Ц, Джава
  • Куолити Ашуранс отдел - основна дейност - набиране персонал за разрастване дейността на фирмата. Допълнителна дейност - присъствие на фирмени събрания, столуване, бивакуване и т.н.
Млад гей е изпуснал аграрен артикул tumbleweed на фирма Тъм-Бъл-Уид на пътя в Аризона.
Увеличаване
Млад гей е изпуснал аграрен артикул tumbleweed на фирма Тъм-Бъл-Уид на пътя в Аризона.
  • - ХъРъ отдел - основна дейност - изплащане на бонуси на "глава" за всеки вербуван нов член на пирамидата. Ултимативна цел е да се достигне скорост на прием - 100 програмиста / седмица. Допълнителна дейност - обявяване на промоции за членове, приети в "пакет".
  • - Антиспам отдел - Служи за украса на офиса и на фирмените партита. Отвреме навреме класифицират писма от сорта на "P3n1$ en1arg3m3nt" като спам или не. Предимно жени, условие за назначаване е добра външност и готовност да дават нощни смени. Жените са необходими по време на нощните смени, когато усилено се правят проверки дали видяното по порно сайтовете може да бъде повторено върху най-близкото бюро. В случай че не може, сайтовете се класифицират като спам. Фирмата не без основание се гордее с точността на преценките на Антиспам отдела.
  • - Аграрен отдел - най-важният отдел на фирмата е създаден по подобие на отдела за сутиени на софтуерната фирма Сайънт - целта е да се разпредели риска от проблеми със софтуерния бизнес. Неочаквано за всички, аграрният отдел към момента е най-печеливш за компанията.

Аграрните специалисти на Тъм-Бъл-Уид се занимават с отглеждане на трънообразни храсти за американския пазар. Храстите се наричат "tumbleweed" - странно съвпадение с името на компанията. Храстите нямат абсолютно никакво приложение, но стават популярни сред гей-средите в Америка, които ги ползват за украшение на своите градини. Това спасява компанията от финансовите проблеми.

Екипът

Водещ дизайнер и ръководител движение във фирмата е Джони Браво.

Игри

Според легендата, в праисторически времена Румънеца и Енчев са участвали в задкулисни игри в съдружие със Senior хигиенист, работещ в Фирмата, от типа на:

"Аре ти ма покани, после кат вляза, зимаш ми бонуса, ти ша напуснеш, после аз шта покана, зимам 
ти бонуса, после аз напускам, ти ми пращаш покана и так дале..." 

или както неведнъж е казвал, смеейки се, Енчев зад гърба на Румънеца:

"Аз на тебе - ти на мене"
"Даааааа. Очертава се тенденция...."
- Румънеца за случая пред вестник Трета Възраст

Натрупали огромно количество капитали, тези играчи се оказват предадени от хигиениста заради един мръсен писоар. Като резултат от разразилия се скандал, Румънеца и Енчев са охулени и изгонени дисциплинарно и принудени да се преместят в САП Лабс, където основават синдикат за защита на ИТ специалистите. Тъм-Бъл-Уид се отделя от Уизком (б.ред. бившето име на софтуерната компания Сайънт), а хигиенистът поема длъжността на Главен-Шеф-Диригент на току-що сформираното дружество.

Лични инструменти