Програмни продукти

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Програмните продукти (известни още като софтуер) - това са средствата за препитаване на програмистите.

Предизвикват реплики от сорта на "Какъв продукт на Разума и Прозорливоста, съчетани с високите технолигии..." и т.н., преди започването на реалната им употреба. След това репликите са свързани предимно с размисли около родилните органи у майките и родословието на авторите.

Високите технологии и програмните продукти като еманация на човешкия гений

Какъв е приносът на софтуера към човечеството като цяло и потребителите в частност - това е въпросът, който не дава мира на програмистите нощем.

Световната конспирация

В действителност ценността на софтуера (така силно защитена от закона) силно се надценява и може да се квалифицира като поредната голяма измама. Същото се отнася за цялостната дейност на програмистите. За какво става дума?

Информацията - респ. програмите и кодът им, както всички знаем, се записва на диска като набор от единици и нули. Статистически погледнато, при един нормален диск (примерно 160Г) броят на единиците и нулите е равен (по 50%). След нова инсталация или след края на работния ден на програмиста, статистиката е същата - броя на единиците и нулите си е пак същия. Следва логичния въпрос - тогава за чий го клатят?

Виж още:

Лични инструменти