Програмисти

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Програмистите (П) са вероятно изчезнало племе, оставило след себе си множество писмени паметници. Историците смятат, че причината за изчезването на П е т.нар. Проблем 2К. Това е някакво стихийно бедствие, което е съсипало племето.

Съществува група изследователи-любители, които обаче поддържат противното мнение, а именно, че програмистите сами са създали този проблем 2к и така са се нагушили, че са се удушили...

Обикновеният ударник и челник в труда, когато е трезвен, обаче казва:

А бе я не ме занимавай с глупости бе !

Авторитетно

Видния столичен програмист Хакер Гуров казва:

"Първото, което трябва да знаете за мен, е, че съм програмист.

Не го казвам просто така. Не използвам думата като аналогия за онези, които са си осигурили службичка зад клавиатура (едновремешния израз - бюро), или са се намърдали в някоя корпорация. Много от приятелите ми ще ви кажат, че да замествате някого за една смяна или да се окажете в отдел продажби си е чист късмет. Само че не е така. Знам, защото освен че съм замествал, съм набивал код, и за пари, и за удоволствие, а това са две съвсем различни неща. Дори не са от една планета. Нито дори от една и съща слънчева система.

Второто е, че живея в Лоното на Меката - моя дом на Дондуков, София, България. Тези два факта може да имат нещо общо, а може и да нямат. В този град не се живее евтино. Преместих се тук, както и повечето ми приятели от провинцията, веднага след като завърших средното (и тук се записах в университета), с надеждата да си намеря и работа (хем да взема и диплома). Ако не добре платена, то поне нещо интересно, или място, където повечето служители са красиви, неженени, жени или мъже, с или пък без деца. Само че такива работни места не се намират лесно. Почти всички, които вече учат за счетоводители, пишат скриптове, включително и приятелите ми Х и У, които са много уважавани в академичните среди. Боже мой, та това е съдба, дори по-лоша от смъртта. Счетоводството успява да бие по точки дори академията, когато се говори за пълна липса на умствени споособности ..."


Митове и Легенди

След редица проучвания и разкопки из различни архиви, Учените откриват редица митове и легенди, свързани с Програмистите. Така например, те установяват, че очните лекари са имали специални директиви за диагностика на програмистите. Те се състояли в следното:

  1. Задължително се казва на програмиста, че работите са му зле;
  2. Задължително да спре да гледа (продължително) в монитор(и);
  3. Непременно да си купи очила от магазина (на ортака) на лекаря;
  4. Може да се предложат специални очила, с които се откриват по-лесно бъговете в кода.

Съществува легенда, според която в древността племето на програмистите се разцепило на две като по-голямата част изгонила по-малката, която впоследствие благодарение на много безсънни нощи, алкохол и изразходвани телесни течности се размножила и в момента преобладава. Изгонената група сформирала ново племе и се нарекли "Администратори". Традиционно членовете на едното племе нямат мирни контакти с членовете на другото. Изключение правят само епохални събития от сорта на бирени фестивали, грандиозни рок-концерти и масови сбивания с футболни запалянковци.

Лични инструменти