Vnvas

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

vnvas спи
Увеличаване
vnvas спи

vnvas e робот, изработен по поръчка от корпорация Кибертрон. Основната му цел е да снима с различни мобифони и да обгазява форумите на Data.BG (http://forums.data.bg). Произведен е и е пуснат в експлоатация на 17 август 1967 година с кодово име Каун. По-късно, след продължителни изпитания, започва серийното производство на роботи vnvas, но при тях има един основен проблем - след 10 минути работа се наблюдава прегряване и излъчване на емисии газове, които са силно вредни за всички видове минерали и някои рудни изкопаеми.

vnvas снима с устройство, различно от мобифон - изумително!
Увеличаване
vnvas снима с устройство, различно от мобифон - изумително!
Съдържание

Дейност

Рутинна дейност на vnvas е първо да снима Белоградчишките скали с някой от своите мобифони. След това снимката бива публикувана във форумите на Data.BG (http://forums.data.bg), като над нея има множество хвалби, боготворене и дори пристъпи на еуфория. Има документирани случаи, в които при публикуването на своя снимка, vnvas е забивал и са били нужни 3 дни за пълното му възстановяване. Понякога публикациите му във форума могат да съдържат просто хвалебствени слова за някой от мобифоните му, снимки от други мобифони, които той не е правил, кратък негативен коментар върху чужди снимки или някоя каруцарска шега. За един ден функциониране на vnvas са нужни от 25 kWh до 150 kWh електроенергия, в зависимост от снимките, които прави или публикува. Случва се на снимките да фигурират обекти, различни от Белоградчишките скали, но това е рядкост.

vnvas поства снимка във форумите на Data.BG
Увеличаване
vnvas поства снимка във форумите на Data.BG

Мобифони

За снимките си vnvas използва голямо разнообразие от мобифони. За началото на изпълнението на неговата мисия се смята използването на два специални мобифона - Samsung D900 и Samsung G600 (с кодови имена съответно Damski 900 и Geyski 600). След първите си фотографски изяви vnvas започва да снима със Sony Ericsson P1i. Иновативното при него е, че освен камерата на мобифона, vnvas вече започва да хвали и колко умен и артистичен е мобифонът. Твърди се, че vnvas е направил клизма на Sony Ericsson P1i, след която мобифонът започнал да пее много по-хубаво.

По-късно се появява LG Renoir. Мобифонът прави много големи снимки, но за сметка на това качеството е отвратително поради факта, че въпросният мобифон използва биодизел за гориво. Налага се термична процедура, чрез която трябва да се пречисти всяка една снимка. Накрая мобифонът безмилостно е залят с трансформаторно масло, от което се възпламенява и изгаря в пламъци.

Важно място в мисията на vnvas заема Samsung Pixon12, който прави снимки, известни с космически тъмното си небе, което е повод Бог да слезе на земята и да разговаря с vnvas относно инцидента. Стенограмата от разговора им е засекретена и се пази в NASA.

След като vnvas прекарва цяла година, без да си купи друг мобифон, един съдбовен ден той решава, че трябва да се сдобие с хай-енд мобифона Nokia N8, за който е известно че разполага със свръх нова, уникална, бърза и не-дървена операционна система Symbian^3. Впоследствие обаче това се оказва долнопробна шега. Мобифонът естествено има 12-мегапикселова камера, но, подобно на LG Renoir, използва слънчогледов зехтин за гориво и прави снимките мазни. След като vnvas с ужас забелязва това, той решава да направи трахеотомия на чисто новия си мобифон, с надеждата по-малка част от мазнината да достига до камера модула. Операцията е неуспешна, затова се предполага, че ще се наложи използването на анални свещички за по-доброто качество на снимките, направни с Nokia N8.

Творчество

Белоградчишките скали, важен компонент от мисията на vnvas
Увеличаване
Белоградчишките скали, важен компонент от мисията на vnvas

Малка част от разнообразната фотография на vnvas:

Реплики

Празникът в чест на vnvas
Увеличаване
Празникът в чест на vnvas

В средите на Data.BG форумите (http://forums.data.bg) е често явление да се появяват реплики на vnvas. Репликите обикновено са с много добро качество - качествените изработки се различават най-много с една буква от оригинала vnvas. Появата на гореспоменатите реплики е задължително съпроводена от драматизиране на множество теми и постовете, написани в тях, а понякога и от верижна реакция, при която биват създадени още повече реплики на vnvas, но с по-лошо качество.

Освен реплики на vnvas, съществува и специален празник в негова чест, на който всички потребители на Data.BG форумите (http://forums.data.bg) си слагат за аватар снимка на vnvas и се молят в негова чест. По-лоялните последователи пишат оди за него, строят му храмове и дават различни подаръци в жертвоприношение.

Любопитни факти за vnvas

  • vnvas е горд притежател на Чушкопек.
  • vnvas притежава множество мобифони, с които той прави снимки.
  • vnvas е собственик на турската фирма за производство на мобифони Nokia.
  • vnvas е познат и като мобифонния бос, прякор даден му от Бате Енчо.
  • Обектът, присъстващ на снимките на vnvas най-често, са Белоградчишките скали.
  • Съществува празник в чест на vnvas.
Лични инструменти