Жисием

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Жисием-ите (познати в уличния жаргон като GSM,а понякога и като `жесееми`) служат за правене на графични изображения в jpeg формат, прослушване на mp3 файлове или полифонични мелодии, сваляне на цветни картинки от Интернет, както и диктофон. В много редки случаи се използва за провеждане на телефонни разговори от разстояние.

Притежатели

Притежателите на Жисием-и са един огромен процент от населението на РБ. Хората, които не притежават Жисием, са или на трицифрена, или на едноцифрена възраст (макар че и при вторите се наблюдава разпространение на тази зараза). Често притежателите на Жисием се хранят с шоколад LZ.

Използване

Жисием-ите се ползват, като в конектора им се постави специална карта, директно свързана с Централния Масонски Център (по непотвърдени данни разположен в новото кино Арена). За заблуда на населението разговорите се провеждат през три различни Жисием оператора - ГръкБул, ХемТелХемЖелезо и СливаТел (със старо име ВиваТел, анаграма на Тел Авив - световно средище на масони и оксиженисти).

Спорт

Въпреки многото функции, много хора са наясно с опасностите, които се крият в Жисием-ите. За това, в знак на протест, в по-топлите месеци* във Финландия се провежда световно първенство по хвърляне на Жисием-и. Участниците получават много големи премии, тъй като много често още на следващия ден бъдат уволявани от работа от шефовете си със следните думи:

Къде беше, бе, цял ден те търся по телефона.
Изпуснахме трима потенциални клиенти, заради теб!
Освен това ми върни служебния телефон.* - множественото число е използвано само с художествена цел. Ако във Финландия изобщо съществува период на топли температури, то със сигурност е не по-дълъг от един месец.

Лични инструменти