Чернобил

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Чернобил (руски - Чернобыль, расово украински Чорнобиль, moon. チェルノブイリ) е неголям град станал известен с най-шумно тиражираната ядрена авария на 26 април 1986 през т.н. "соц" при нас като всъщност атомната електростанция се намира на реката Припять до града Припять. Само за отбелязване е че няколко дни по-късно на 1 май когато радиоактивния облак пристуква (пристига тука, новговор) в/над Беге (Бълхария, Жалкария или просто НъРъБъ) поради липсата на каквито и да е предупреждения от страна на "властите" се провежда манифестация (състои се в маршируване в/под строй по улиците и пеене на популярни соц.шлагери) във всички градове, села и паланки по стара комунистическа традиция за превръщане на народа в стадо говеда.

Резултата според някои теории е че за да спестят пари за акумулатори с които стартират резервните дизелгенератори решават да пробват дали не може да спрат реактора (epic fail) и после да го пуснат пак, незнаейки че това не е просто тъп бойлер и реактора както се и очаква изпада в йодна или ксенонова яма (нещо като атомен махмурлук в тежък вариант) от която съответно яма няма излизане поне денонощие. Бидейки обаче верни на партията тъпите оператори или шефове (все тая) с вик "УРАААА" решават да заврат прътите с гориво по дълбоко в задника на реактора в резултат на което му кипват лайната в буквалния смисъл и в резултат сега там има огромен резерват в който доскоро не пускаха хора официално по запознатите с братския руски език (братски my ass) може да напишат в тубата "радиоактивние волки чернобила ".

Другия интересен момент е какво толкова е захранвал АЕЦ-а отговора е "руский дятель" т.е. огромен електрически кълвач (дятель) с който руснаците съдейки по името се опитвали да издълбаят отговора на въпроса "Пуснаха ли американците ракетите?" иначе технически погледнато ЗГРЛС Дуга (Загоризо́нтная радиолокационная станция (ЗГРЛС; англ. Over-the-horizon radar, OTHR) ) представлява сфазирана антенна решетка с огромна мощност и размери (снимка квое останало към днешна дата във линка към оикипедиатрията по-доле) а прякора «кълвач» си спечелва заради характерния звук наподобяващ кълвач, като при първоначалните включвания разстройва радиовръзката по цял свят. Идеята е радиовълновите или електромагнитни импулси да заминат зад хоризонта, да се отразят в изстреляните от лошите америкоси ракети и да се върнат казвайки на православните мужики че е време да пускат и техните като през 1983 един военен (Станислав Петров, който предотврати възможна ядрена война, почина на 77 г./Станислав Евграфович Петров (р. 1939 - п. 2017) е съветски офицер в оставка, който на 26 септември 1983 ) до последно не се навива да натисне голямото червено копче (всъщност не е копче и не е толкова просто) но предотвратява това което самие русские наричат с епик блясък в очите "БОЛШОЙ ПИЗДЕЦ" първата е думата им за голям а втората за женски полов орган изобщо руския език бидейки синтетичен (нашия е аналитичен) позволява такива словесни еквилибристики немислими на чис бугарски например в нашия от трибуквеното буквосъчетание каращо японците да мислят че сме много начетен народ (японец разказва за Балгария - там са много учени навсякъде формули даже и в кенефите - хикс, игрек и още един знак) та в руския може "охуенно охуячит охуевайки" което е непреводимо.!!!

ЗГРЛС Дуга  (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/%D0%97%D0%93%D0%A0%D0%9B%D0%A1_%22%D0%94%D1%83%D0%B3%D0%B0%22%2C_%D0%BE%D0%B1%27%D1%94%D0%BA%D1%82_%D0%A7%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C_2._%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD.jpg)

Авария произошла в ночь на 26 апреля 1986 года. Является эпичнейшим фейлом советской ядерной энергетики в частности, и отношения персонала к управлению такими сложными объектами как АЭС вообще; а также эталонным образцом того, что может произойти, если полагаться на знаменитое русское «авось» и назначать на начальственные и административно-технические должности долбоёбов, не знающих матчасть, но готовых идти на смертельные риски, лишь бы PROFIT был в срок.

Хоть станция и называется Чернобыльской, но непосредственно прилегающий к ней городок энергетиков, ныне мёртвый и заброшенный чуть менее, чем полностью, называется, как и река, — Припять.

цитата е от lurkmore руска енциклопедия на мемите

СТОЛИЦА

Малкоизвестната столица на Зоната, в която се намира Чернобил е град Припят

Лични инструменти