Шарнира

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Стоянка Николова позната като Шарнира е поп-фолк певица от с. Световрачане, Софийско. Известна е най-вече с хитовете си "Газот не лаже" (feat. Ивана) и "За кво те любих" (feat. Драго Чая). Критиците твърдят, че точно фийчърингите правят песните хитови, но на Шарнира не й пука.

Съдържание

Малко история

Родена в китното софийско село Световрачане, Шарнира проявява музикален талант още от малка, пеейки в тон с кучето, което пък джавка в тон с пианото на селския учител. Последният бива впечатлен от малката Шарнира и я поканва в смесения хор на с. Световрачане.

Кариерата й започва, когато на турне в Колумбия (откъдето всъщност учителят трябвало да вземе колумбийска пратка) я отвличат, с цел склоняване към проституция. Когато обаче наместниците на вездесъщия Ахмед Мерчев - Ванко 1 и Питко Майнера я виждат, те си казват:

"Малиий! От туй момичи шъ напрайм милеони!"
- се споглеждат Питко Майнера и Ванко 1

Ерата на "Секси кючеци, тлъсти гюбеци"

'Секси кючеци, тлъсти гюбеци' се казва първият албум на Шарнира. Начинанието е увенчано с успех и през 1998 Кибертрон рекърдс издават тавата на дългосвиреща плоча (всякакви мръснишки асоциации са уместни), MC и CD-R "Platinet Media".

Песните в албума:

1. Таралежа никогаш не мож докара го избъзика
2. На магьосника железът има топка накрая
3. Гато дето сакаш
4. Язе те чекам (feat. Бат Венци)
5. Крали Марко
6. МакеШопско девойче
7. Ветрове

Албумът става три пъти платинен (защото е издаден на диск "платинет") и жъне световен успех. Тери Пратчет скоро подава съдебен иск, печели делото и принуждава Шарнира да махне първите две песни от албума. Дисковете се оказват CD-RW, така че последното се оказва лесно. В наши дни оригинални дискове с първите две песни се продават за хиляди рупии на черния пазар.

Последната песен е открадната от Лили Иванова.

"Кавал свири" (2006)

"Кавал свири" е най-новият хитов албум на Шарнира. Издаден е на още по-дългосвиреща плоча, на CD-R "Принко" и DGD+R. Първите два сингъла от него стават тотални хитове с общи печалби от 3 000 000 рупии за първата седмица.

Кавал свири (2006):

Свети Георги и змея
Чернобил
Стара градска морга
Гъзот не лаже (feat. Ивана)
Балада за кретена
Моралдо Мори
Азбуката
Кръчмарски Плъх
За кво те любих (feat. Драго Чая)

Концертът

Концертът е повратна точка в кариерата на Шарнира, тъй като от височината й се доповръщва. По простата причина, че първият (и засега единствен) концерт на Шарнира е изнесен на върха на известния паметник на колтурата Седмокрил Петохуй, под съпровода на Музиката на сферите. Събира се бясна тълпа от фенове на Шарнира, наброяваща според запознати лица над 10 милиона (тълпата, не Шарнира), сред които 8 милиона джуджета и 10 000 заклети читатели на Практична Домакиня.

Но когато над Седмокрилия Петохуй се събира огромно количество летящи чинии, триметрови космати фигури разбутват тълпата, а от езерото Ариана се чува как Неси си тананика, се намесват Мъжете в бледозелено. Шарнира е свалена от паметника си и отведена в Нулево РПУ. Местонахождението й и досега е неизвестно.

Лични инструменти