Тайната Вечеря

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 17:31, 16 окт 2005
Hostile (Беседа | приноси)
Времевия парадокс
← Go to previous diff
Версия от 06:38, 17 окт 2005
Samael (Беседа | приноси)

Go to next diff →
Ред 1: Ред 1:
[[Картинка:SecretDuner.jpg|thumb|'''Тайната Вечеря''']] [[Картинка:SecretDuner.jpg|thumb|'''Тайната Вечеря''']]
Тайната вечеря се е състояла от 21:00 часа на 30 Декември, 1-ва година пр. Хр. и е продължила около 6 часа. На нея са били обсъждани някои актуални проблеми по онова време - разпределението на дивидентите от такса смет за село Слащен, възможностите за инвестиции в областа на овцевъдството и високите технологии, както и философско-социалния проблем, дали си струва да се напиват точно на 30 Декември. Тайната вечеря се е състояла от 21:00 часа на 30 Декември, 1-ва година пр. Хр. и е продължила около 6 часа. На нея са били обсъждани някои актуални проблеми по онова време - разпределението на дивидентите от такса смет за село Слащен, възможностите за инвестиции в областа на овцевъдството и високите технологии, както и философско-социалния проблем, дали си струва да се напиват точно на 30 Декември.
- 
== Присъстващи == == Присъстващи ==
Присъстват (отляво надясно по снимката): Неизвестен [[илюминат]], Шефа на [[САП Лабс]], [[Елвис]], [[Ахмед Мерчев]] и един от тогавашните шефове на [[Майкрософт]] България (вече уволнен поради прекомерно и безотговорно отслабване). Според запознати източници именно на тази среща [[Елвис]] сключва сделка с [[Ахмед Мерчев]] и става робот. Присъстват (отляво надясно по снимката): Неизвестен [[илюминат]], Шефа на [[САП Лабс]], [[Елвис]], [[Ахмед Мерчев]] и един от тогавашните шефове на [[Майкрософт]] България (вече уволнен поради прекомерно и безотговорно отслабване). Според запознати източници именно на тази среща [[Елвис]] сключва сделка с [[Ахмед Мерчев]] и става робот.
- 
== Човекът, който снима? == == Човекът, който снима? ==
Понеже, вечерята е била тайна, човекът зад камерата е трябвало да бъде доверен. Близо 2000 години загадката остава неразрешена. През 2002 г. обаче беше сформирана комисия да разследва случая и стана ясно, че това е водещият на [[Хай-тек]] (за който се подозира, че е [[Юлиан Вучков]]). На експертите от комисията им направило впечатление, че снимката е почти на фокус и с правилни цветове (т.е. фотографът е трезвен и има вискотехнологичен за онова време апарат), но вместо да обхване същественото (хората) на практика, той е снимал ''Прозорецът'' (заемащ 80% от снимката). Това се изинтерпретирало, като реклама на [[Майкрософт]] [[Уиндолс]], и от тогава [[Хай-тек]] се излъчва със съдействито на [[Майкрософт]]. Понеже, вечерята е била тайна, човекът зад камерата е трябвало да бъде доверен. Близо 2000 години загадката остава неразрешена. През 2002 г. обаче беше сформирана комисия да разследва случая и стана ясно, че това е водещият на [[Хай-тек]] (за който се подозира, че е [[Юлиан Вучков]]). На експертите от комисията им направило впечатление, че снимката е почти на фокус и с правилни цветове (т.е. фотографът е трезвен и има вискотехнологичен за онова време апарат), но вместо да обхване същественото (хората) на практика, той е снимал ''Прозорецът'' (заемащ 80% от снимката). Това се изинтерпретирало, като реклама на [[Майкрософт]] [[Уиндолс]], и от тогава [[Хай-тек]] се излъчва със съдействито на [[Майкрософт]].
- 
== Времевия парадокс == == Времевия парадокс ==
"Ама как така, хем води Хай-Тек сега, хем е присъствал на тайната вечеря преди "Ама как така, хем води Хай-Тек сега, хем е присъствал на тайната вечеря преди
- 2000 години?" - подхвърля иронично Бил Гейтс на Microsoft Tech·Ed 2005 Europe+ 2000 години?"
 + - подхвърля иронично [[Бил Гейтс]] на [[Майкрософт|Microsoft]] Tech·Ed 2005 Europe
- "...нали [[Ахмед Мерчев]] беше роден някъде през 1950 г., апък и той бил там?"+ "...нали [[Ахмед Мерчев]] беше роден някъде през 1950 г., а пък и той бил там?"
- от разговор между подозрителни роботи-чистачи през обедната почивка близо до - от разговор между подозрителни роботи-чистачи през обедната почивка близо до
сградата на корпорация [[Кибертрон]] сградата на корпорация [[Кибертрон]]
-Поради зачестилите оплаквания отностно достоверноста на събитието се налага разясняване на някои детайли. Както самият [[Ахмед Мерчев]] отбелязва, [[Кибертрон]] например вижда в '''четири измерения''', а не в три както хората. Едното измерение е времето. Така, сега е ключовия момент - познанията на [[Ахмед Мерчев]] по [[Физика]] са обощени в неговия [[анекс]] към [[Специалната Теория на Относителноста]] на [[Айнщайн]]. В този анекс се казва, че когато дъвчеш дъвка и се движиш със скорост по голяма от тази на светлината (виж. [[Голф 2]]) в същност се придвижваш '''не само в пространството, но и във времето'''. Очевидно [[Ахмед Мерчев]] или е взел назаем колата от [[Светлин Наков]], или се е возил в колата на шефа на [[САП Лабс]] от бъдещето, където той вече е спечелил баса и е получил заветния автомобил. +Поради зачестилите оплаквания отностно достоверноста на събитието се налага разясняване на някои детайли. Както самият [[Ахмед Мерчев]] отбелязва, [[Кибертрон]] например вижда в '''четири измерения''', а не в три както хората. Едното измерение е времето. Така, сега е ключовия момент - познанията на [[Ахмед Мерчев]] по [[Физика]] са обощени в неговия [[анекс]] към [[Специалната Теория на Относителноста]] на [[Айнщайн]]. В този анекс се казва, че когато дъвчеш дъвка и се движиш със скорост по голяма от тази на светлината (виж. [[Голф 2]]), всъщност се придвижваш '''не само в пространството, но и във времето'''. Очевидно [[Ахмед Мерчев]] или е взел назаем колата от [[Светлин Наков]], или се е возил в колата на шефа на [[САП Лабс]] от бъдещето, където той вече е спечелил баса и е получил заветния автомобил.
Въпреки, че машината на времето може да обясни и присъствието на водещия на [[Хай-тек]] на съдбовната вечеря, истината е друга. Както от самата [[Нова Телевизия]] признават, предаването не е на живо, а на запис, плюс това материалите, които се показват спокойно може да са били записани преди новата ера. А едва ли някой ще оспори, че [[Юлиан Вучков]] в истинските излъчвания на живо на [[Размисли и Страсти]] е на 2-3 хиляди години. Въпреки, че машината на времето може да обясни и присъствието на водещия на [[Хай-тек]] на съдбовната вечеря, истината е друга. Както от самата [[Нова Телевизия]] признават, предаването не е на живо, а на запис, плюс това материалите, които се показват спокойно може да са били записани преди новата ера. А едва ли някой ще оспори, че [[Юлиан Вучков]] в истинските излъчвания на живо на [[Размисли и Страсти]] е на 2-3 хиляди години.

Версия от 06:38, 17 окт 2005

Тайната Вечеря
Увеличаване
Тайната Вечеря

Тайната вечеря се е състояла от 21:00 часа на 30 Декември, 1-ва година пр. Хр. и е продължила около 6 часа. На нея са били обсъждани някои актуални проблеми по онова време - разпределението на дивидентите от такса смет за село Слащен, възможностите за инвестиции в областа на овцевъдството и високите технологии, както и философско-социалния проблем, дали си струва да се напиват точно на 30 Декември.

Присъстващи

Присъстват (отляво надясно по снимката): Неизвестен илюминат, Шефа на САП Лабс, Елвис, Ахмед Мерчев и един от тогавашните шефове на Майкрософт България (вече уволнен поради прекомерно и безотговорно отслабване). Според запознати източници именно на тази среща Елвис сключва сделка с Ахмед Мерчев и става робот.

Човекът, който снима?

Понеже, вечерята е била тайна, човекът зад камерата е трябвало да бъде доверен. Близо 2000 години загадката остава неразрешена. През 2002 г. обаче беше сформирана комисия да разследва случая и стана ясно, че това е водещият на Хай-тек (за който се подозира, че е Юлиан Вучков). На експертите от комисията им направило впечатление, че снимката е почти на фокус и с правилни цветове (т.е. фотографът е трезвен и има вискотехнологичен за онова време апарат), но вместо да обхване същественото (хората) на практика, той е снимал Прозорецът (заемащ 80% от снимката). Това се изинтерпретирало, като реклама на Майкрософт Уиндолс, и от тогава Хай-тек се излъчва със съдействито на Майкрософт.

Времевия парадокс

"Ама как така, хем води Хай-Тек сега, хем е присъствал на тайната вечеря преди
2000 години?"
- подхвърля иронично Бил Гейтс на Microsoft Tech·Ed 2005 Europe
"...нали Ахмед Мерчев беше роден някъде през 1950 г., а пък и той бил там?"
- от разговор между подозрителни роботи-чистачи през обедната почивка близо до
сградата на корпорация Кибертрон

Поради зачестилите оплаквания отностно достоверноста на събитието се налага разясняване на някои детайли. Както самият Ахмед Мерчев отбелязва, Кибертрон например вижда в четири измерения, а не в три както хората. Едното измерение е времето. Така, сега е ключовия момент - познанията на Ахмед Мерчев по Физика са обощени в неговия анекс към Специалната Теория на Относителноста на Айнщайн. В този анекс се казва, че когато дъвчеш дъвка и се движиш със скорост по голяма от тази на светлината (виж. Голф 2), всъщност се придвижваш не само в пространството, но и във времето. Очевидно Ахмед Мерчев или е взел назаем колата от Светлин Наков, или се е возил в колата на шефа на САП Лабс от бъдещето, където той вече е спечелил баса и е получил заветния автомобил.

Въпреки, че машината на времето може да обясни и присъствието на водещия на Хай-тек на съдбовната вечеря, истината е друга. Както от самата Нова Телевизия признават, предаването не е на живо, а на запис, плюс това материалите, които се показват спокойно може да са били записани преди новата ера. А едва ли някой ще оспори, че Юлиан Вучков в истинските излъчвания на живо на Размисли и Страсти е на 2-3 хиляди години.

Лични инструменти