Политици

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Същества, притежаващи гените на хлебарките и плъховете, което гарантира оцеляването им и след ядрен удар. Тясно свързани са с Проклетниците.

Делят се фиктивно на партии по цвета на кожата. Поради настъпилата напоследък свръх репродуктивност, водеща до размиване на различните породи политици, при зооложки изследвания над тях за определяне на партията се използва спектрален анализ. Причината е, че дори и опитното око на изследовател не успява да разграничи многобройните нюанси на синьото, оранжевото, жълтото и червеното.

Хранене

Хранят се с левчета. Огромният им апетит и разрастващата се популация са заплаха за всеки лев, попаднал в полезрението им. При по-специфични обстоятелства са склонни да се хранят и с предприятия, имоти и др.

Отглеждане

Отглеждането им е скъпо (виж Хранене), поради което само големи компании могат да си позволят отглеждането им със стопанска цел. За да са доволни по време на отглеждането, те трябват да бъдат разхождани в скъпи коли (прави се да не затлъстеят физически и финансово, макар че до сега не е дало резултат). Коли, който са над стандартите на 95% от народа. Това се прави с цел осигуряване на перфектен резултат след завършване на процеса на отглеждане. След като отглеждането е завършено и обектът е доволно угоен ( физически и финансово), неговото място бива заето от следващия.

Рискове за околната среда

Аз съм кандидат премиер,
другия път ша ма изберат
и милиони микроби ще умрат...!
      "Колега" Ъпсурт
Лични инструменти