Вени Марковски

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 21:17, 19 юли 2006
Blackmore (Беседа | приноси)

← Go to previous diff
Версия от 05:10, 20 юли 2006
Нинджа със ризото (Беседа | приноси)

Go to next diff →
Ред 23: Ред 23:
[[Картинка:svt.jpg|right|framed|Оригиналът на творбата "Сашка Васева - Дама Купа" се съхранява в Лувъра - в същата зала, където се помещава и "Мона Лиза"]] [[Картинка:svt.jpg|right|framed|Оригиналът на творбата "Сашка Васева - Дама Купа" се съхранява в Лувъра - в същата зала, където се помещава и "Мона Лиза"]]
-На 17 години Марковски се запознава с продуктите на [[Майкрософт]] - [[MineSweeper]] и Solitaire. Още от първите си опити бледният юноша показва завидни умения и познания, които му печелят много фенове и награди по целият свят. Марковски работи усилено върху разпространението на Майкрософтската култура в [[България]] чрез локализирането на [[MineSweeper]] / Solitaire на български. Особено впечтатление прави работата му по черното знаменце в [[MineSweeper]] - Марковски със собствени усилия успява да го замени с българския трикольор. Дама купа в Solitaire е заменена с експресивен колаж на [[Сашка Васева]] нарисуван лично от самият Марковски. +На 17 години Марковски се запознава с продуктите на [[Майкрософт]] - [[MineSweeper]] и Solitaire. Още от първите си опити бледният юноша показва завидни умения и познания, които му печелят много фенове и награди по целият свят. Марковски работи усилено върху разпространението на Майкрософтската култура в [[България]] чрез локализирането на [[MineSweeper]] / Solitaire на български. Особено впечтатление прави работата му по червеното знаменце в [[MineSweeper]] - Марковски със собствени усилия успява да го замени с българския трикольор. Дама купа в Solitaire е заменена с експресивен колаж на [[Сашка Васева]] нарисуван лично от самият Марковски.
"Локализацията не е просто превод на [[българки език]], то изисква усет към целият продукт и..." "Локализацията не е просто превод на [[българки език]], то изисква усет към целият продукт и..."

Версия от 05:10, 20 юли 2006

"Венка, останало ли е някое коаксиално кабелче от там... дето... нали нещо в Обеля пускахте кабели, 
 та има ли... че за роботчето трябва... нещо изпихме кинтите.... и затова"
   - Ахмед Мерчев за Вени Марковски
Вени Марковски
Увеличаване
Вени Марковски

Вени Марковски е духовен и физически баща на българското ИТ общество. Сред заслугите му са и идеята за развитието на ИТ инкубатори в България, под ръководството на Саша Безуханова.


Съдържание

Началото

Вени Марковски е роден през 1542-а година в град Арад, Трансилвания. Далечен роднина на граф Дракула, Марковски се прочува от малък с умението си да плюе костилки от сини сливи на 11 метра разстояние.

"Той просто си издуваше лявата буза и използваше центробежната сила, за да постига тези невероятни резултати"
 - с умиление си спомнят Румънеца и Енчев.

Гей

В множеството си интервюта Вени Марковски твърди, че е гей. Всъщност, генетичен анализ от ДНК-то на Ахмед Мерчев, Светлин Наков и Велислава Дърева доказва, че Марковски е техен баща. Гей-теорията е неуспешен опит на Марковски да прикрие това. Интересно е да се отбележи, че Марковски НЕ Е баща на Преслав Наков (б.ред - брат на Светлин Наков).

Майкрософт

Прототипът на Вале Каро -
Увеличаване
Прототипът на Вале Каро - Батето
Оригиналът на творбата "Сашка Васева - Дама Купа" се съхранява в Лувъра - в същата зала, където се помещава и "Мона Лиза"
Оригиналът на творбата "Сашка Васева - Дама Купа" се съхранява в Лувъра - в същата зала, където се помещава и "Мона Лиза"

На 17 години Марковски се запознава с продуктите на Майкрософт - MineSweeper и Solitaire. Още от първите си опити бледният юноша показва завидни умения и познания, които му печелят много фенове и награди по целият свят. Марковски работи усилено върху разпространението на Майкрософтската култура в България чрез локализирането на MineSweeper / Solitaire на български. Особено впечтатление прави работата му по червеното знаменце в MineSweeper - Марковски със собствени усилия успява да го замени с българския трикольор. Дама купа в Solitaire е заменена с експресивен колаж на Сашка Васева нарисуван лично от самият Марковски.

"Локализацията не е просто превод на българки език, то изисква усет към целият продукт и..."
"...транслиране на всички аспекти към локалната действителност. "
"... Смяната на Дама Купа със Сашка Васева рефлектира моето виждане..."
".. за ролята на Solitaire в българския живот" 
-засмяно казва Марковски, преди да бие втория сервис към Руши Виденлиев, 
при резултат 40-30 в третия сет на първия гейм (1-1).

БОЛ.БГ

След успехите в редиците на Майкрософт България, Вени основава своя собствена компания, БОЛ.БГ, занимаваща се с хостинг на гей порно съдържание. Това е част от плана на Вени да заличи своите следи като баща на Ахмед Мерчев (и други). За съжаление на Вени, планът не сработва. В момента БОЛ.БГ е компания за опъване на кабели и циганки в крайни столични квартали.

Древното доказателство, че Вени е съществувал още от древността. С това той се конкурира със Лили Иванова:

"Veni Vidi Vici"
- в превод "Вени Види Жици"

Участва във филма "Аз, роботът".

Лични инструменти