Басиста на Ахат

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Денис Ризов

Известният създател на още по-известната фирма "Денис и Кастело" - с успечни сделки в търговията с обогатена пудра захар. Според информирани източници името на фирмата идва от името на Денис и името на родното село на бизнес партньора му - Костелово.

Съдържание

Детство

Още в най-ранна детска възраст, малкият Денис пикае прав и си казва, като иска да ходи по голяма нужда. Това го прави да изглежда изключително надарен в очите на другарчетата си от детската градина. Така се оформя талантът и личността "басист на АХАТ".


Личен живот

Денис е бивш съпруг на видната телевизионна водеща Симеонка Наталиева (по прякор Наталия Симеонова), водеща на най-рейтинговото телевизионно предаване Море от любов, станало причина за враждата й с нейните колежки Гала и Миглена Ангелова (по десети мъж - Чакракчиева).

Юноша неБуеден (вж. ятовата граница )

Като пораства, става голям. Развива умението да опъва. Тая му способност по-късно много му помага в опъването на струните на баса. Те, както всеки, който е губил бас знае, се опъват трудно. Не е невъзможно обаче и именно тук се проявяват най-големите таланти.

"Опъни я, опъни я, още я опъни... пжиууунг... деба и струната крива, как се скъсА не е истина просто. "
- басистът на Ахат прави първи стъпки в настройването на бас китара.
Ще минат години преди някой да му каже, че 4-та на баса не трябва да 
отговаря на 6-та на китарата (не става дума за скорости).

Като стана дума за скорости, няма начин да пропуснем да споменем за скоростният лост на басиста на Ахат. Скоростният му лост е свързан пряко със скоростната кутия, която от своя страна е свързана и предава въртящ момент от двигателя на високоскоростният Трабант, замаскиран като Голф 2, с който басистът на Ахат се придвижва.

Драги слушатели

В Голфа на басиста Ахатов има и радио. Любимата му станция предава само песента "Черната Овца", където фронтменът на Ахат - предвидливо кръстен още в ранно детство с името Фронтмен - казва следното:

Когато бех офчарче
и офците пасах,
ас сам си избрах
тази садба
вечната черна офца!
(Други произведения на същата тема - Вашта мама овча)

Басистът с умиление изтрива сълзите от очите си и неволно пипва копчето за настройка. Радиото моментално хваща някоя чужда станция и започва да пращи доволно.

Други умения

Освен гениален басист на Ахат, басистът на Ахат има и други умения и способности. Той, както всички басисти (не само на Ахат, а и други) се интересува от "дебелите" тонове и звуци. Това задължително е предпоставка за заниманието му със други дейности като контрабасизъм, което ще рече да свири на контрабас, което е ни повече, ни по-малко от това да свириш на бас, докато играеш контра на Кънтъра.

Тук трябва да добавим и тромбонизъм и най-вече цугтромбонизъм. Цугтромбонизмът е форма на тромбонизъм, само че за влак (от немски цуг = влак, защо не знам).

Лични инструменти