Файърфокс

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

С цел разрушаване на създадения от Майкрософт Интернет, Опен Сорс обществото е измислило обратното на Интернет Експлодер, а именно Файърфокс. Файърфокс е съвместим дори с Линокс, а последният, както знаем е несъвместим с Интернет.

Ужасът на всеки уеб програмист. Файърфокс не просто не показва всеки сайт по същия начин като Интернет Експлодер, но също така е в състояние да разруши сайта с едно щракване на бутона на мишката от потребителя, което взривява сървъра, на който се хоства сайта и премахва завинаги домейна от Интернет.

Майкрософт са изчислили, че ако не се спре Файърфокс, Интернет ще бъде унищожен до десет години*.


*На 21.07.2005 това събитие се разминава на косъм, след като потребител от с. Мало Бучино за малко да изтрие целия Интернет с погрешна Файърфокс клавишна комбинация.

Особености на Файърфокс потребителите

Подобно на секта, потребителите на този небраузър се събират на тайни срещи по целия свят. Там те боготворят своите все още живи напушени и анонимни божества, създали продукта и обратно. Един от тайните създатели на фракции от последователи с цел култ към собствената му личност е Чък Норис, който е известен с написването на най-популявния плъгин, който автоматично отваря Disney.com при стартиране на браузъра. За създаването на този гениален софтуер е използван скрипта Php с уникалната функционалност - безкраен цикъл.

about:mozilla

Сатанински текстове, вградени в небраузъра!
Увеличаване
Сатанински текстове, вградени в небраузъра!

И все пак, напушените анонимни божества не са забравили да вградят тайно в небраузъра част от свещеното огнено писание, което да връща вярата на отчаяните потребители, решили да преминат към нещо, което се нарича сносен браузър! Естествено, сатанинските текстове не са достъпни за всеки, а само за тези, които знаят тайният ключ към истината!

Лични инструменти