Клуб Програмисти

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Един от клубовете на Дира.

Ако никога не сте ходили в квартал "Манастирски Ливади" е крайно време да го направите. Ще установите че там няма никакви манастири, нито пък ливади. Горе-долу по същия начин стоят нещата с клуб "Програмисти" - там няма никакви програмисти. Членовете на клуба са изтъкнати финансисти, брокери на недвижими имоти, застрахователни експерти, банкери, дори обикновени порно-звезди и тем подобни илюминати. Това е древна конспирация - след като хан Аспарух отказва създаването на клуб "Илюминати", последните превземат клуба на програмистите. Опитът им да се прикрият като програмисти обаче не е особено успешен - след като никой нормален програмист не посещава въпросния клуб за да обсъжда там каквито проблеми имат програмистите - примерно кой крем помага най-добре срещу хемороиди.

Напротив - вместо това си обсъждат инвестиционното портфолио, Мазерати срещу Ферари или дали е готино Златко Баретата да ти носи лично белото на крака. Разбира се илюминатите понякога се опитват да замажат нещата, обсъждайки теми като "Чекиджии ли са програмистите?". Много глупаво - и малките деца знаят че програмистите са чекиджии и педали. Все пак над 80% от участниците в гей-парадите са програмисти. Друг път можете да видите някакви легенди за тоалетни и ебливи QA-ки (http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=programers&Number=1952801338&page=&view=&sb=), което отново е пълна глупост - всеки програмист знае че в кенефа е много по-вероятно да бъде изненадан от мустакат индиец - манаф.

Разбира се, има и по-успешни опити, като например това (http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=programers&Number=1951942134&page=1&view=collapsed&sb=5&part=)

Светлин Наков и Тъмнин Наков са редовни посетители, макар и инкогнито, като според Явор Колев, те имат регистрирани поне по 10 акаунта за да се гаврят помежду си, следвайки установената Agile методология "едната ръка не знае какво прави другата". В следствие на редовните си посещения, Светлин написва книгата Въведение в онанирането с Java (http://dreal.net/wiki/index.php/Картинка:Kniga-vavedenie-v-onaniraneto-s-Java.jpg), която няма нищо общо с Java.


Съдържание

Ама аз искам да стана програмист!


Вероятно сте повлияни от този фундаментален труд (http://techcompanies.dir.bg/_files/t5_4978502.jpg).

В никакъв случай не бързайте да се допитвайте до клуб Програмисти! Следвайте стандартната изпитана практика с която милиони хора преди вас са навлезли в IT индустрията - научете се да го поемате отзад!

Ако имате амбиции да се издигнете до project manager или поне senior, научете се да го поемате и отпред. Ако искате да се развивате като системен администратор, научете се да го поемате отзад докато сте застанали на челна стойка. Ако искате да се развивате като QA се научете да поемате всякакви неща отзад - умението да определяте размера, формата и цвета без да имате визуален контакт е определящо за вашият успех в кариерата.

Ако все пак искате да навлезете в IT индустрията без да се развивате в гореизброените професии, тогава задължително влезте и попитайте в клуб "Програмисти".


Програмистите отвръщат на удара

Вбесени, че ПР-ите на БСП са превзели техния изконен клуб, програмистите планират в продължение на години как да си го завземат. Съзнавайки че директна конфронтация с ПР-ите е невъзможна към момента, те основават клуб "Мода&Lifestyle". В продължение на векове, програмистите се подготвят за великата битка, прикрити като модни филистери от задния двор на Европа, натрупвайки все повече мощ. Готови за великата битка, те се насочват към ПР клуба на БСП, където мод е Розовата. Битката е жестока и още не е приключила. Двете страни дават свидни жертви. Младата надежда на илюминатите - евреинът равин - изпада в дълбока нервна криза и в момента се издирва от санитарите на 4-ти километър. Последно е забелязан да мучи нечленоразделно на битака в Димитровград, подхвърляйки снимки на хотелски стаи. От друга страна, Общинаци, една от малкото програмистки, всъщност се оказва травестит от Дружба-2, обясняващ се в любов на местните бакшиши в стихове на Perl. До това откритие, останалите програмисти достигат при едно свиждане в Пирогов, след кратък сблъсък между Общинаци с агитката на Локо София. Това окончателно разбива надеждите на програмистите че някога ще видят секс. Предателят разбира се трябва да бъде отлъчен, но това ще доведе до разцепление в редиците на програмистките орди. Какво ще стане ще разберете след 20 епизода само по ТВ7.

Trivia


  • Над 30% от рефералите към wikipedia.com идват от клуб "Програмисти".
  • Над 90% от рефералите към nakov.com идват от клуб "Програмисти".
  • Във всеки един момент, кодът изписан от активните членове се движи между 20 и 30 LОC. Изключение е когато се логне Светлин Наков - тогава скача двойно. Когато се логне Тъмнин Наков - скача тройно.
  • Единственото място, което предизвиква леко нервно напрежение в Чък Норис е клуб Програмисти.
  • "Хари Потър" е любимият филм на 87% от членовете на клуб Програмисти.
  • Около 26% от сорс кода на Windows ME е copy/paste-нат директно от клуб Програмисти.

...и други подобни

  • Бан за Андон! само псува каруцара му с каруцар и на всичкото отгоре го прави веднъж на сто години само.


Виж също

Лични инструменти