Камили

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Камилата е съоръжение от типа две в едно. От една стана тя се явява самоходна установка с интегрирана система за преработка и рафиниране на цеулозни източници на енергия (вж. хищитни лиани). От друга стана се явява система за съхранение на вода (с помощта на т.нар. гърбици).

Тези й качества я правят в Незаменим Помощник в експедиции и екскурзии. Още повече, че има големи възможности в областта на макросите - специална част от системата й за управление е заделена за запомняне на последователности от команди. Т. напр. ако стопанинът й я храни редовно, когато тя не го храчи, храченето постепенно ще достигне до приемливи за стопанина й граници.

Камилите са основно средство за транспорт в Джебел. Основният им ангажимент в момента (поради слабата стопанска активност в региона) е свързана с редовните доставки на шипков мармалад, произведен от известният Сотир от Джебел до цитаделата на Дявола, намираща се под Софийски университет. Там жреците на Хамонд органа използват мармалада за помазването на въпросния орган, както и в много други церемонии сврзани с прославата Му.

Други

Камила е нарицателно название към представителки на нежния пол (жени) използвани за или следващи поведенето на камила, в частност храченето.

Лични инструменти