Гълфстрийм

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Океанско течение,което според вярванията е спомогнало за придвижването на Мормоните от САЩ и Канада към Европейският и всички останали континенти. Самото течение съдейства за максималното ускоряване на машината на времето на Ерик Хонекер, което навежда някои скептици на мисълта, че самата машина не е нищо повече от някакъв вид примитивна плавателна сфера (виж Музиката на сферите)


Графика на движение

На картинката ясно е показана траекторията на движението през океанската,част,която е съществената,защото през 1052 година,когато е изнамерена машината на времето,все още не е съществувала възможност за скоростно придвижване през океана със кораби или самолети и единственият вариант е бил именно чрез нея! Затова мормоните които виждаме днес сред нас всъщност идват от миналото.

Сухоземната част умишлено не е обозначена.

Описание на движението

  • Сухоземно:

Всичко започва от студените северни степи на Канада и Юкон. Младият мормон започва отрано да се обучава във най-суровите условия на религиозният фанатизъм. Подложен на неистови,спартански усилия включващи целодневен престой във снега чисто гол,потапяне във река при арктически стойности на температурата,изолация през цялата зима във ледено иглу във базата на мормоните из най-крайните северни части на Аляска и всичко това с цел извличане на максимално озлобление на даденият индивид и отчуждение от всичко което може да го изкуши. Верни на принципа си,че каляването се получава със рязката смяна на условията мормоните предприемат следващата стъпка по пътя към съзряването на младият индивид,а именно изпращането му на юг чрез движение регистрирано и строго придържащо се към върховете на планинските вериги на Кордилерите и Каскадните планини.

Освен очевидното покачване на температурите с намаляване на географската ширина,по време на пътуването рязко се променя и социалният статус на младия мормон.

От клетото дете привикнало на всякакви несгоди и идващо от безкрайните степни заснежени планински и горски масиви на далечният север,то присига в щаб квартирата на Мормоните в американският щат Юта,като новобогаташ готов да превземе света.

Посрещат го старейшините,които му казват,че всичко което е преживял досега не е било неговата съдба,а единствено цел за да бъде калена волята му за негово добро и за доброто на целият съюз,както и разбира се целият свят.

Изведнъж всички се просълзяват,трогват се и всеки се бръква във джоба си да даде своята лепта за бъдещето на младежа и в крайна сметка събира между 3-5 млн щатски долара,които ще са нужни за бъдещата му мисия,както за бъдещите му "нужди".

Веднъж събрал щедрите дарения на членовете,младият герой поема отново на юг към благодатните плажове на Калифорния и бурният нощен живот предлаган с пълни шепи от големите мегаполиси. Там младежът прекарва към 1-2 години на разгулен живот и похарчва поне един от дадените му милиони(все пак досега е страдал)

С този етап приключва и каляването.Озлобеният от тежък живот младеж,става още по-озлобен и фанатизиран от отворените изведнъж пред него възможности и оттук нататък е готов да лъже маже и граби всичко което може за да поддържа стандарта си на живот,презирайки обикновенните хорица.

  • Презокеанско:

Ясно обозначено на графиката.Машината на Времето,тръгва от Нигерия,заради нископлатената работна ръка назначавана за пилоти и поддържащ персонал на машината,минава през американското крайбрежие откъдето взима вече каленият индивид и го транспортира през океана до Европейското крайбрежие,където го оставя и се връща във Нигерия,чакайки новият курс.Понякога нигерийците летят на север до главният щаб за получаване на поръчки за извършване на специални задачи.

Легенда

На графиката за улеснение,курсовете на отиване(изток) са оцветени във синьо,а курсовете наобратно(запад),както и дублиращите се курсове са оцветени в червено.

Лични инструменти