Гугъл

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Гугъл (Google) е система от уебсайтове, създадена от ЦРУ, с цел следене на действията на потребителите на Интернет.

Съдържание

Принцип на работа

Такива системи са правени и преди, но революционното при Google е, че потребителите сами въвеждат какво търсят в Интернет. Това става посредством специална страница, намираща се на [www.google.com]. На тази страница потребителя въвежда в текстово поле ключовите думи на дейността си. Така се спестяват усилията за реализация на скъпи и неефективни системи, които да обработват дейността на потребителя и да откриват сами ключовите думи. Така въведените думи се въвеждат директно в базата данни на ЦРУ, заедно с IP адреса на потребителя. Може р-ра се да пратите към 127.0.0.1 всичките дивотии които ви дразнят в нета но това по-скоро може да предизвика викане на всевишния и откровения свише.

Допълнителни услуги

Google предлага допълнителни услуги например GMail, в който потребителят съвсем безплатно получава услуга - прочитане на пощата от специален софтуер, който извлича ключовите думи и ги записва в базата на ЦРУ и същевременно показва на екрана напълно безплатен тематичен спам, базиран на откритите ключови думи. Друга известна услуга са така популярните Google ads. Това са реклами, които може да сложите на вашия уебсайт с цел сайта и потребителите му да бъдат следени по-лесно от ЦРУ. Google Desktop Search предлага, отново напълно безплатно, следене на личните компютри на потребителите.

Гугъл и други тайни служби

Поради огромния успех на Google при работата на ЦРУ други тайни служби са закупили лиценз и ползват системата. Така се появяват Google.bg (използвано от 6-то управление), Google.cn (използвано от Китайската Комунистическа Партия) и тн. Тези системи предлагат не само приоритетно следене и известяване за специфични ключови думи, но и пробутване на местни и манипулирани уебсайтове на потребителите, вместо международни и манипулирани такива.

Вижте още

Лични инструменти