Ауе аре уе

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Ауе аре уе (още познато като "абе аре бе" и "awe are we") е израз, след който дадено лице пуска шокова промяна в production и всичко се насира. Феноменът се забелязва при хора с липса на търпение и senior позиции в IT сферата. Характерното при "awe are we" е, че, преди да се насере деплоймънтът, лицето няма реална преценка за крайния резултат. Често в "ауе аре уе" участват един или повече наблюдатели. "Ауе аре уе" също участва и като команда в нашумялата система за мандръсане на вересиите - Гит.

Съдържание

Биохимия

При "ауе аре уе" са забелязват интересни биохимични процеси. Непосредствено преди този вик в организма на лицето се забелязва покачване на нивото на тестостерон. Учените смятат, че това именно е причината за "awe are we". Интересното е, че след около минута в организма започва свръхпроизводството на кортизол. Това се случва след като лицето установи, че всъщност целият production е долу. Има случаи, в които нивата отново се връщат в нормите, когато някой друг замесен оправи проблема.

Произход

Не е ясен произходът на "ауе аре уе". Очевидци твърдят, че първо е забелязан при мрежари в квартални интернет доставчици от сорта на "Козел Нет".


Конфихме един селски сървър с FreeBSD дето там ни беше цялото BGP. Писахме, писахме, но просто performance-a беше много слаб. Накрая Жоро каза "Ауе аре уе" и изтри целия network stack на kernel-a. Машината не boot-на повече. Та мисля, че е от тогава.

Тони Сървърлеса


Характеристики на изпълнение

При изпълнението на "awe are we", често участват псувни. Най-често се среща "Ауе аре уе, да му *** майката", последвано от размазването на бутона Return. Забелязва се и обявяване на позицията на изпълнителя преди самото действие, например: "Ауе аре уе, пускай го няма да се занимавам цял ден с тва!" В някои краища на България псувнята може вокално да прерасне в начало на естрадна песен – "Ауе аре уе, *аааааах му маааааайкатааа". Среща се и в различни чат платформи под формата на "AWE ARE WE", последвано от "DAVAI WE".

Вижте още

Лични инструменти