Vlex

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Влекс ( от vlex (мак.) - букв. Ицкоизменник, Лукав, Циничен, Ицкомерзец) е митичен Ицкоподобен, пръв паднал Ицкангел и първи враг в борабата между Ицко и Ицкоподобните. Наследник на Рибендарт и основател на Комплекса на влекса.

Съдържание

История на сътворението на Влекс

Ицкоподобният лик на Влекс, който се смята че приема. Гравюра от Микеланджело Буонароти, датирана приблизително 3. май 1562 год. към 13:22:17 часа.
Увеличаване
Ицкоподобният лик на Влекс, който се смята че приема. Гравюра от Микеланджело Буонароти, датирана приблизително 3. май 1562 год. към 13:22:17 часа.

Влекс и останалите паднали ицкангели бродят из вселената и търсят семената на ицковата енергия, от които ще се зароди тленното тяло на Ицко и той ще се въздигне, за да накаже ицкоподобните и ицкангелите за тяхната мерзост да го свалят от Трона на върховното енергийно Божество преди 13 721 164 634 земни години, 3 месеца и 2 дни. Тяхната върховна мисия е да унищожават семената и покълналите тленни обвивки, за да предотвратят повторното въздигане на Ицко и гибелта на познатата вселена. Последно се смята, че заедно с някои от останалите ицкангели кръстосва Земята и дебне някоя от тленните обвивки на Ицко в напреднал стадий. Лесен е да се познае ако е в нормалната си ефирно-спиритуална форма на гъст, задушлив смог, причиняващ кашляне и респираторни проблеми у много цивилни гаждани на Абсурдистан. Често бива оприличен от невежи и неуки като следствие от безброй многото автомобили на територията на София, но просветените, т. нар. Илюминати, знаят истината. Понякога в смога може да се разпознае ицкоподобния му лик, който приема при официални случаи и на рожденния ден на Ахмед Мерчев. Обикновено ликът му се появява в сенчести алейки или ъгли, където може лесно отново да потъне в мрака, от който се състои. Характерното му ицкоподобно качество, което както всички ицкангели той притежава е, че може да се превъплъщава във формата на Дебел гълъб. В тази си форма той наблюдава и се грижи Ицко да не се възнесе отново и да не завземе отново Трона, полагащ му се по право. Дори в опитите си да го възпре, според преданията, е приел лика на млад невинен ученик от 73 СОУ Владислав Граматик, училището, където най-опасният и напредналият тленен образ на Ицко се е обучавал до съвсем скоро. Влекс крадял от славата на Ицко и се опитвал да го засенчи, но Ицковата енергия била прекалено силна у младия Ицко и опитите на Влекс не се обвенчали с успех. Дори в пламенната борба срещу силите на Ицко, Влекс достига толкова далеч, че дори печели 17-тата награда Мистър Айнщайн, която принципно се присъжда веднъж на милиард земни години от низвергването на Ицко, за да спечели малко време за съпротивата, но Ицко, повлиява на Съдбата, като променя хода на събитията и още на следващата година успява да спечели следващата 18-та награда Мистър Айнщайн. Влекс и съпротивата на ицкангелите са съкрушени, но под ръководството на своя храбър ръководител Влекс, главен ицкангел, съпротивата продължава своята свещена борба. След дълги години Влекс бива осенен от идеята да завземе фен клуба на Ицко - Клуба на ентелектуалците, за да го завладее отвътре и после да го претопи в бойна структура с една единствена цел - контрол на славата на Ицко сред смъртните. По-късно шепа Масони кръщават тази войска Комплекса на Влекса, както тя ще бъде запомнена и сред Летописите на историята. За тази си гениална идея Влекс получава званието Гнездото и получава 3 лева и 17 стотинки надбавка към ицкангелската си пенсия.

Подбуди

Причината ицкангелите да са толкова върли врагове на Ицко се корени в отхвърлянето на Ицкангелите от Ицко. Той не можел да приеме някой да бъде почти толкова велик, колкото той самият и затова ги прокудил. Някои от най-почитащите го из падналите ицкоподобни станали известни като изкангели, а най-върлият сред тях бил именно Ицкангел "Гнездото" Влекс. Той ревностно пазел колекцията си от употребявани носни кърпички от Ицко, които дълго време събирал из различни купове космически прах и боклуци из вселената, заформили се като последици от разширяващите се размери на Депото за преработка на отпадъци край Суходол. Твърдял, че някое от сополените топчета, приклещени сред микрофибърните влакна на носните кърпички "Белана" могат да родят втори Голям взрив, което тайно нощем се опитвал сам да постигне, за да пресътвори делото Ицково. Уви делото му останало недовършено, тъй като бил отлъчен от Ицко, не можал да си плати наема и хазяйнът му изхвърлил всичките му вещи отново на сметището край Суходол.

 "Откъдето дошло, там отишло"
 -Влекс, коментира с примирение кощунството над колекцията си от Ицкови използвани носни кърпички

Той стигнал дори толкова далеч в манията си, че се зарекъл някога да смени и измести Ицко от Трона на върховното енергийно Божество, което и по-късно направил с помощта на другите ицкангели. Ицко от своя страна се зарекъл, че Влекс ще съжалява, че някога е бил създаден от сополеното топче на Големия взрив.

Комплекса на Влекса

Комплекса на Влекса е тайна организация, целяща да предотврати възхода на Ицко над останалите и възкачването му повторно на Трона. Преди това структурата е била известна като Клуб на ентелектуалците, но Влекс я завзема отвътре, а името бива променено, за да всява смут и страх у врага.

Почитане

Практически за всеки един Ицкангел и поклонник пред Ицко всеки ден е празник, но има два дни посветени специално, само и единствено на Влекс, а именно 13.08. - когато земята се разтресла, планините се изравнили, а равнините се нагънали в млади планини и из новополучена цепнатина в земята изпълзял новосътвореният Влекс. Втората дата, 5.12., е по-скоро професионален празник, защото на нея празнуват всички властолюбиви, деспотични и главозамаяни, психично болни и тотално безнадеждни Владовци, но тъй като Владо е just as close as he could get до някакво тленно човешко име, Влекс си е избрал именно тази дата да бъде и в почит на името му. Честването винаги е в скромен, предимно семеен кръг - около 23 хиляди Ицкоподобни, само близки и приятели и една коза. Козата служи за по-специфични занимания след като всички се напият и им падне пердето пред нагона, а именно... да чешат брадичката на козата, тъй като Влекс като един истински Ицкоподобен е обикновено във формата на смог и следователно не може да бъде почесана неговата брадичка. Това неминуемо води и до безчет душевни организми, които естествено и неподправено спомагат за размножаването на Ицкоподобните (междувременно Ицкоподобните еволюират в същества, които не само се създават от Мисълта на Ицко, но и се размножават чрез пъпкуване). Така след всеки пети декември се появяват поне 5-6 до 7-8, а в краен случай и екстремни ситуации поне 15-16 хиляди нови Ицкоподобни. Датата бива отбелязана сред простосмъртните жители на Абсурдистан посредством заря и паради, но обикновено забравят.

Лични инструменти