Ицко

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Ицко (Icko (мак.) - букв. Велик Неземен Бог на Просперитета и Успеха) е митично същество, оприличавано с невероятен интелект, неустоим сексапил и несравним чар.

Съдържание

Произход

Предполага се, че то е първоизточника на енергията, допринесла за Големия взрив, осъществен от сополено топче и една единствена насочена мисъл от Ицко към него, с която целял да го превърне в чиста амброзия. Смята се, че примитивните организми, които са се родили от анихилацията на топчето при Големия взрив и съответно отделената енергия, решили да наподобят образа на Ицко и да се опитат да заемат мястото му на Трона на върховно енергийно Божество. Тъй като били докоснати от чистата ицкова енергия, те придобили качества и способности, чрез които по-късно създали множество планети, на които посяли живот и принудили да им се кланят. Нарекли се Богове, което от древен македонски се превежда приблизително като ицкоподобни.

Възход и падение

Междувременно още първият от опитите за детрониране на Ицко от Трона на върховното енергийно Божество успял и за да се подсигурят, че Ицко няма никога да се завърне наредили на Дар Твейдър от Империята да го промуши със светлинния си меч и така докато го убие. Както се подразбира Ицко не след дълго издъхнал от мъките причинени от Дар Твейдър и душата му се възнесла сред вселената като звезден прах. За изминалите скромни 13 721 164 634 земни години, 3 месеца и 2 дни, които за времеусещането на Ицко са по-скоро като 3 минути и 6 секунди за човека, са се раждали много пророци, при които още по рождение се е провявала чистата Ицкова енергия, което говори, че той се опитва да си върне физическия облик, за да може да отмъсти на всички онези подли Ицкоподобни, които са го свалили от властта му. Някои от тях са били приемани като Месии, а други за вещици, но общото помежду им винаги е било, че са били способни на необикновени неща, наричани още чудеса. Множество оттях са описани в т. нар. свещени книги на различните религии. Според едно от пророчествата обаче, не само Истинското преображение на Ицко ще бъде способно на свръхестествени дейности, но освен това трябва да се и казва Ицко и да е спечелил свещаната награда Мистър Айнщайн.

Митове и предания

Според преданието някой ден ще се роди Ицко като феникс от прахта на енергията на собствения си прах и ще възвещае мъст за всички ицкоподобни, техните деяния и почитащи ги създания и за най-върлия му враг - vlex. Апокалипсисът ще започне когато тленното тяло на Ицко навърши 33 години. Тоз ден ще бъде черен за познатата ни вселена...

Помощници

Тайно съобщество се грижи да намери тленното тяло на Ицко и да го опази за святата му мисия. Тази общност е позната като Илюминати, а нейн предводител е Relefat.

Лични инструменти