Чуродейка

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

чУродейка е автономна област, географски разположена върху територията на град Русе. Известна с космополитното си население от смесен етнически характер.


Съдържание

История

Чуродейка (за разлика от Русе) има дълга и славна история. Независимо какво ви казват комунистите, Чуродейка е древен град, основан от Буцефал - конят на Александър Македонски. Бягайки от злите татари, Буцефал се изхожда на един хълм на брега на Дунав. Около изпражнението скоро се завихрят чуродейски мухи, покрай тях и други организми и за кратко време се формира уникална екосистема. Въпреки величавите си размери обаче, с дружните усилия на кооперираните локална флора и фауна, фъшкията е изконсумирана в кратки срокове, което поражда екологична криза и неприятния въпрос "Ко праим сега?".

Останали без основен food source, обитателите на екосистемата вземат решение за спасение чрез де-еволюция, посредством деградация и дегенерация да се приспособят към новата, не така благодатна за личностното им развитие среда. Процесът е драматичен, но относително кратък, заради намесата на брата на Буцефал - Обито. Само след седмица се раждат първите същински чуродейци, преки предшественици на сегашната величава популация.

Градът има голяма слава през античността - мисълта за евентуална среща с античния чуродеец всява страх еднакво у гърци, траки и римляни, около него има 100км санитарен кордон в който не смее да пристъпи никой от гореизброените. За зла беда (а може би за щастие) града бива смазан от комунистите някъде около 5-ти век преди новата ера.

Комунистите поради неизвестна причина ненавиждат силно чуродейците и затова създават Русе върху изконните чуродейски земи. Наглостта им стига дотам да разрушат древният храм на Буцефалската фъшкия със своята уникална древна архитектура. Върху антична Чуродейка, комунистите построяват град от панели, който до ден днешен се нарича пренебрежително от гадните русенци и комунисти Чародейка. Следва да се отбележи, че Чародейка е чисто комунистическо хрумване и няма нищо общо с древна Чуродейка.


Религия

Населението на Чуродейка изповядва следните религии:

5% източно-православна
5% ислям

Езичници, в това число:

30% почитащи бакъра
30% почитащи парата
30% почитащи Азис
50% атеисти вярващи само в това което виждат (обикновено мъртвопияни).

Сборът от процентите надхвърля 100, защото точният брой на населението в квартала надвишава с порядъци официалните статистики.Демография

Въпреки че в близкото минало, зоната Чуродейка беше масово напусната от всички хора с IQ > 50, на тяхно място се заселиха пришълци от всички съседни малки рустикални селища в радиус 100 километра, че и повече. Вероятно там са намерили подходяща почва, тъй като тяхното IQ е по-ниско и от това на кореняците. Други масови пришълци са потребителите на Кремиковци Линукс и извънземните.


Икономика

Икономиката на областта Чуродейка все още е слабо развита, за сметка на организираната и неорганизираната престъпност. Според анализатори, регионът има голям потенциал като индустриална зона за сапун и прах за пране. Секторът на търговията и услугите е относително развит - забелязва се наличие на кръчми, питиепродавници, железария (там продават само кале). Услугите са силно развити, особено на международното шосе, водещо към Дунавмост. Същото определя и големият логистичен потенциал на Чуродейка.

Официалната валута в Чуродейка е домашната ракия. Едно патронче се разменя за 1.5453 BGN (курсът е към 14.7.2008). Домашната ракия се добива в по-голямата си част от ромското население, което ходи по бизнес в съседните вилни зони и села. Останалите чуродейци обикновено обменят плячката от грабителските походи за ракия по курса за деня. Носят се легенди за несметни богатства в подземията на замъка на председателя на местното Мешере, но засега няма официално потвърждение.


Сепаратизъм

Сред жителите на областта Чуродейка има ясно изразени сепаратистки амбиции.

По стените на блоковете стоят графити като:

"Чуродейка мрази Руси!"

и

"Грабвайти камънята дъ бийм гръжданята!"

Причината за тези явления не е известна. Още повече, че според анализатори, ако това стане, паразитиращото население на Чуродейка ще измре от глад за два дена.


Образование

В областта Чуродейка се намира най-голямото начално училище в Абсурдистан. Съществуването му е парадокс само по себе си. Средни училища и университети няма, защото така или иначе няма нужда от тях.


Външна политика

Чуродейските войски пробиват Стената
Увеличаване
Чуродейските войски пробиват Стената

Жителите на Чуродейка освен че мразят Русе, често окупират насилствено съседните зони - Дружба и Родина. В този случай обикновено живеещите в горните квартали си припомнят миризмата на хлор, тормозила ги преди 2 десетилетия.

Между Чуродейка и зоната Родина се намира гробищиту. Тъй като Чуродейският окупационен корпус постоянно нахлува през него, управата на Русе издига висока, укрепена стена, за да предпази населението си от набезите на Чуродейци. Това не спира смелата войска на Чуродейка, чиито сапьори преодоляват препятствията за по-малко от ден.

Гробищиту е международно-известен център на иманярите, тъй като често чуродейци заравят там плячката от набезите си. Измежду костите нерядко са изравяни телевизори, DVD плейъри и плейстейшъни. Гробищиту също така е индустриална база за добив на бакър от ethernet кабели, но само по тъмно.


Транспорт

Полуавтономна област Чуродейка се свързва с Русе чрез дилижанс номер 29. Пътуването трае ден и половина (освен когато настане сериозна авария).

Преки чуждестранни инвестиции

Чуродейци празнуват празника на Чуродейка
Увеличаване
Чуродейци празнуват празника на Чуродейка

В автономна зона Чуродейка последното е непознат термин. Районът е единственият без наличие на супермаркет от някоя голяма верига. Опитите на Кауфланд да създаде такъв приключват с няколкодневна престрелка между чуродейци, полиция, ГДБОП, роми и общинари. Битката е оспорвана, но в последният момент местните извънземни успяват да извикат подкрепление от планетата Вамфим и нашествениците са отблъснати веднъж завинаги. Това е паметен ден в Чуродейка, който се отбелязва всяка година на същият ден в местните кръчми, с изстрели от балконите и няколко жертви на алкохола и битовото насилие.

Виж още

Чуродейка официално се води един от районите на комунистическия мегаполис. Други са Разграждане, Даголапати и Наздравец.

Лични инструменти