Разграждане

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Разграждане е област, намираща се близо до сърцевината на комунистическият мегаполис Русе.


Съдържание

История

Разграждане е създаден след погрома над античните чуродейци от страна на комунистите. Първоначално, комунистите създават на това място търговски аванпост, през които търгуват сельодка и съветски ядрени глави с руснаците. Малката колония е създадена върху руините на античния чуродейски храм на буцефалската фъшкия. Със своето всепризнато чувство за хумор, комунистите кръщават това място "Възраждане", но това име така и не успява да се наложи сред народа. Местните поети, вдъхновени от дунавските блата и комари наоколо, масово отказват да използват името "Възраждане" в своите оди, като вместо това използват приетото в обща употреба "Разграждане". Комунистите са либерален народ и властта не се противи на това изопачаване на името. В последствие, областта е официално преименувана на "Разграждане".

Счита се че Разграждане е бил историческото ядро на днешния комунистически мегаполис Русе, но тази теория се оспорва от учените в Пиргово и Даголапати (друг прочут древен град на няколко километра отстояние).

Днешните жители на тази област са потомствени комунисти, но за жалост етническата чистота населението от известно време насам бива замърсена от наплива на студенти, роботи и извънземни.

Характеристики

Разграждане е антипод на Чуродейка. Самото съществуване на двете области на толкова малка дистанция една от друга е поредната обществена аномалия. Външен изследовател на човешките взаимоотношения ще открие в този малък свят много противоречия. Поетът би описал сблъсъка между дивите чуродейски орди и префинената култура на разгражденската фауна. Физикът би оприличил този сблъсък на анихилацията на частица и античастица, свързана с отделянето на огромна енергия под формата на русенска простотия, измерваща се в екзаджаули.

География

Разграждане граничи с два легендарни горски масива. Първият е гората на разгражденците. Това е едно мистериозно място, където витаят зли и добри духове. Не един и двама са се разделяли с живота си, правейки грешката след съботните алкохолни приключения да се опитат да се приберат по тъмно от центъра през гората. Много повече обаче са се разделяли със съдържанието на портмонетата си и мобилните си телефони. Преминаването през тази гора е безопасно единствено на по-големи групи през деня. Следва да се внимава за зомбирани ротвайлери и техните изпражнения (и стопани с вид на изпражнения). Следователно, притежанието на огнестрелно оръжие е огромен актив и може да е животоспасяващо. Ако сте русофоб, избягвайте голямата бяла сграда в южната част - това е руското консулство. Там руснаците експериментират с невидим лъч, който мигновено изпържва мозъците на всеки критик на Путин. Лъчът работи единствено когато успеят да заредят машината с достатъчно Полоний и понеже напоследък доставките не са редовни, облъчването може да не ви убие, вместо това да ви зомбира и да ви пристрасти към амфетамини. В гората има изключително много на брой гробища и крипти. Внимавайте изключително много - не пробвайте да се облекчавате върху тях. Ако не се протегне некоя костелива ръка отдолу да ви откъсне оная работа, със сигурност смахнатите КОРСаджий ще се пробват, говори се че са агресивни гейове.

Антична чуродейска крипта. НЕ ПРЕПИКАВАЙТЕ!!!
Увеличаване
Антична чуродейска крипта. НЕ ПРЕПИКАВАЙТЕ!!!

Другият горски масив е така нареченият "младежки лес". Той подобно на по-горният е безопасен единствено през деня. По добре отъпканите му пътеки ще срещнете предимно скучни комунистически майчета с деца. Кривнете ли от пътя обаче, може да попаднете или на гангстери, или на хероинови зомбита. Ако срещнете първите, поздравете ги с изстрел във въздуха, ако срещнете вторите стреляйте на месо, по възможност в главата. В общият случай, притежавате ли огнестрелно оръжие, ако спазвате простите правила, преминаването е напълно безопасно. Ако не притежавате, с вас е свършено. С огнестрелно оръжие можете да се сдобиете на много места в Разграждане без особени бюрократични пречки.


Забележителности

Бидейки антипод на Чуродейка, Разграждане притежава много средни и висши училища, но нито едно основно. Приходящите студенти и ученици бързо биват вкарани в порочната сива икономика, захранваща комунистическия мегаполис, процесът е кратък - първо стават клиенти на NotWorx, впоследствие потребители на амфетамини и накрая поради невъзможност да изплащат сметките на NotWorx и амфетамините биват изпращани на стената на Гробищиту, за да защитават града от чуродейската инвазия. Малцина оцеляват.

В този ред на мисли Университетът е забележително явление, погубило немалко души. Университетът има 6 на брой общежития плюс поне още 6 бонус общежития, наречени ДАВ. Последното е гигантски публичен дом, в който студентките заработват на черно, за да могат да изплатят сметките си към NotWorx. Веднъж хванати в порочния кръг обаче, те никога не успяват да се откъснат и завинаги стават роби на дилърите и NotWorx.

Криминален комплекс ДАВ. Тук изпадналите в дългове студенти и студентки заработват пари чрез извършване на различни (сексуални) услуги, за да изплатят сметките си към NotWorx, амфетамините, тревата и фьешън дрешките, с които биват въвлечени в подземния свят. Тъжна картинка...
Увеличаване
Криминален комплекс ДАВ. Тук изпадналите в дългове студенти и студентки заработват пари чрез извършване на различни (сексуални) услуги, за да изплатят сметките си към NotWorx, амфетамините, тревата и фьешън дрешките, с които биват въвлечени в подземния свят. Тъжна картинка...

Други забележителности са многото заведения пред университета, имащи за цел да привлекат неподозиращите първокурсници в пипалата на октопода.

Университетът генерира освен човешки роби, понякога и научни изобретения. Например пощенски автомобили, задвижвани от вятър...или лада седмица, задвижвана от звуковите импулси на монтираните вътре гигантски тонколони. Говори се че изобретателят (гангстер) е загинал в трагичен инцидент. Един ден по грешка е вкарал в mp3 player-a диск с 200 BPM hard-techno наместо обичайните албуми на Тупак и "Пеесе ст'инки". Като последствие, ладичката отлетяла със свръх-звукова скорост и се разбила в Карпатите.

Фауна

Местната фауна се състои от студенти, дилъри, гангстери и мутри. Общото между тях е че редовно ходят в централната част на мегаполиса да обменят ноу-хау с колеги от побратимените области Здравец, Родина и Дружба. Въпреки всичко, разгражденци са префинени хора с богата култура и душевност и стоят в йерархията над жителите на гореизброените области.


Легенди

Разграждане е родното място на NotWorx - глобален Tier 1 телеком с 5 милиона служители, офиси в 124 страни и дебели оптики под Дунава и океаните. Всъщност това е един мафиотски синдикат, който експлоатира нищо неподозиращи студенти и деца. Последният проект на компанията е гигантска мрежа от безжични микрофони, които записват всеки разговор на населението и събира база данни за изнудване на дилъри на амфетамини, които не работят за Монопола. Единственото спасение е Кремиковци линукс.

Спекулира се, че известният фашист Bobby_GBG в момента живее в Разграждане, но това не е потвърдено за момента.


Забележки

При комуникиране с местните гангстери има строго дефиниран етикет. Първо трябва да се поздравите с изстрел във въздуха (което води до важният извод - никога не се катерете по дърветата, внимавайте като излизате на терасата). Използвайте често израза "муйбъ маааеаеа" като репликата е насочена към някакъв абстрактен враг на гангстерщината. За да изразите отрицание и неодобрение, използвайте "щъ гръмна уеее!". Вмъкването на паразитни изрази от сорта на "нигъ" и "маамен" понякога помага. Ако ви говорят за бензин или бенз, обикновено става дума за амфетамини с аромат на бензин, поради което силно канцерогенни и непрепоръчителни за употреба. Синтезът им изключва регулирането на pH на крайният продукт, поради което синусите ви ще бъдат безвъзвратно изпържени. Ако се разхождате с банда гангстери и забележите непълнолетен ром да рови в жълт контейнер за боклук, застреляйте го - ще спечелите +10 точки риспект. Ако забележите болонка, придружена от стара реститутка, застреляйте булонката - ще спечелите +20 точки риспект. Допълнителни 5 точки получавате ако преди отстрела на цигането извикате "мри е мангал", а преди убийството на болонката извикате "дай факин бич!". И запомнете че гадовете "мрът в лайна" и "живеят в контейнери". Допълнителни точки риспект ще спечелите ако показвате средни пръсти на патрулни полицаи с вик "ушев пеерас". Возенето в патрулка води до +50 точки риспект. При натрупване на достатъчно голям брой точки риспект можете да изпълните таен масонски ритуал, включващ употреба на синтетични наркотици на масата в някое кафене така че максимален брой посетители и минимален брой персонал да ви забележат. Това ви издига до ранг "годфадър" и води до култ към личността и собствена банда гангстери, които ще се бият за вас ако някой оспори вашия авторитет. Естествено тогава ще се сблъскате с вражески настроени гангстери и трябва да изработите богат арсенал псувни, с които да ги затапите у скайпъ. В случай че не успеете, винаги остава вариант Б - да ги гръмнете на улицата. Хладните оръжия са за чекиджии, истинските гангстери имат големи пищови. При употреба на марихуана, никога не изпушвайте фаса докрай - трябва да остане за Тупак и за Боб Марли. В противен случай ще разгневите гангстерското божество и може да ви застрелят като нищо на улицата.

Евр(оп)ейският съюз и последствията върху гангстерското общество

След 2007-ма година, гангстерската прослойка запада заради комерсиализацията и навлизането на гангстерските корпорации. Автентичният FUBU-стил на гангстерите бива изместен от нови фешън тенденции, обезличаващи гангстерството. Гангстерите променят своят бизнес, част от тях започват да администрират порно сайтове, други - форуми. Дори автентичните дилъри-гангстери променят заниманията си - за тях е по-добре вместо да продават амфетамини - да купят от аптеката амидофен, да го стрият на прах и да го продадат на румънските си колеги. Това, което те не знаят обаче е че румънските гангстери са открили начин да смесват амидофена с епихлорхидрин (който добиват от фалиралия хлорен завод в Гюргево). Резултатът е свръх-мощен наркотик, избил и зомбирал голяма част от населението в регионите Отопени, Гюргево и Букурещ. Румънските гангстери ревниво пазят своята тайна по същият начин по който българските им колеги пазят в тайна факта, че им продават амидофен, а не амфетамини. Румънската полиция е безпомощна пред тази тенденция - за момента притежанието на амидофен в ЕС е напълно легално.

Лични инструменти