Съпротивата

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Еклектично паравоенно формирование на маргинални индивиди, всички до един жертви на идеята, че чалга инвазията, гъзарията, зергите, футболният елит, култът към Голф 2, жените с бели прозрачни панталони и всички останали адски създания на Кибертрон могат да бъдат преборени, и дори унищожени напълно в рамките не само на Абсурдистан, но и на Вселената изобщо.

Ниво на активност

Силно вариращо - от почти стихийно до нулево. Няма данни за цикличност или предвидимост.

Прояви

В усойни градски градинки и тъмни храсталаци из цялата страна са създадени тайни комитети, където металисти, хипари, пънкари, скинари, растафарианци, аутсайдери, скейтъри, пушачи, безработни, интелектуалци, техно-маниаци, мърлячи, готвачи, музиканти, рапъри, кораджии и прочее недоволни люде кроят планове и говорят за Революцията. За момента не се предвижда от кроене да се премине към рязане...

"Ние сме пиещите и танцуващи боклуци, от които е направен светъ!!!!"
 - горд член на Съпротивата, пожелал да остане анонимен    

Поради идеалистичния си характер, значителните различия всред обединените сили и многобройните денонощни магазини с евтина бира в непосредственна близост до всяко от средищата и, идеята на Съпротивата, поне в този си вид, изглежда неосъществима и перманентно подлежаща на пиянско обсъждане.

Известни средища на съпротивата

Лични инструменти