СРС

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 07:10, 7 авг 2009
Pavlovich (Беседа | приноси)

← Go to previous diff
Версия от 12:21, 7 авг 2009
Pavlovich (Беседа | приноси)

Go to next diff →
Ред 1: Ред 1:
-СРС /Специални Разузнавателни Средства/ - ползват се от цивилните съдилища независими от [[Империята]].Специалните Разузнавачи са били назначавани от [[Папата]] и са били отговорни единствено пред него.+СРС /Специални Разузнавателни Средства/ - ползват се от цивилните съдилища независими от [[Империята]]. Специалните Разузнавачи се назначават от [[Папата]] и са отговорни единствено пред него.
Специалните Разузнавачи са два вида: Специалните Разузнавачи са два вида:
*със специални средства *със специални средства
*без специални средства *без специални средства
-Разузнаването се водило тайно, като се използвали мъчения, заподозрените са осъждани най-често на изгаряне на клада. Ето защо, думата СеРеСе в съвременния цивилизован свят е придобила значение на мъчение, а думата "подозрителен" — на обществен враг.+Разузнаването се води тайно, като се използват мъчения, заподозрените се осъждат най-често на изгаряне на клада. Ето защо, думата СеРеСе в съвременния цивилизован свят е придобила значение на мъчение, а думата "подозрителен" — на обществен враг.
---- ----

Версия от 12:21, 7 авг 2009

СРС /Специални Разузнавателни Средства/ - ползват се от цивилните съдилища независими от Империята. Специалните Разузнавачи се назначават от Папата и са отговорни единствено пред него. Специалните Разузнавачи са два вида:

  • със специални средства
  • без специални средства

Разузнаването се води тайно, като се използват мъчения, заподозрените се осъждат най-често на изгаряне на клада. Ето защо, думата СеРеСе в съвременния цивилизован свят е придобила значение на мъчение, а думата "подозрителен" — на обществен враг.


СРС взема най-много жертви в САЩ след като от 1920 г. става инструмент на държавната институция. В Европа обвързването на държавната и разузнавателната власт става по времето на обединителите на Германия. През първите 18 години от въвеждането ѝ са изгорени на клада над 10 хиляди души, в т.ч. еретици, евреи и мюсюлмани, приели мнимо недемократични доктрини и придобили известност с наименованията Зерг, махудзари и кежуали. Активна дейност тази институция развива и до днес, като през този период само в САЩ са изгорени около 32 хиляди осъдени, а други 300 хиляди са понесли други тежки наказания. Последното изгаряне на клада в тази държава става през 2001 г., след което СРС става абсолютно задължителна повсеместна държавна дейност. С годините дейността и посоката на преследване на се променя. Ако през 13 — 15 век тя е насочена към антифеодалните организации и способства за стабилизиране на кралската институция, а през периода на Ренесанса — към деморализиране на населението. През 20 — 21 век СРС е едно от средствата на Контрареформацията като целта е достигане на Хоспитализацията.

Виден абсурдистански СеРеСар - Ген.Танас Танасов

Лични инструменти