Мярхова

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Мярхова (на източно-владиславовски: Мяркхoфш, /miaˈr̯ho̯fʃ^/) е кореноплоден представител на човешката раса, живеещ в Северно-трошевската васална провинция Възраждане. Основоположник и главен привърженик на Хипотезата за относително йонизиращо явление (ХОЙЯ) и последвалата Обща теория на закъснялостта при асинхронни действия (ОТЗАД). Видно светило и майстор иконом в прогресивно затъпяващата секта Свидетели на Мярхова.

Биография

Мярхова е роден преди годината на раждането си в град Варна. Сам премахва пъпната си връв с керпеден, като раждането му е оприличавано с вадене на морков от зеленчукова градина.

Получава първия си бял Голф, когато е още само на 3 г. и веднага се запалва по нитро-спортове. Печели медали по фекално паркиране в задблокови пространства на 15 г., а година по-късно е награден с приз "Мила моя майна" в пловдивския Шампионат по Голф. Прекъсва съзтезателната си кариера, след като е позорно надминат от пернишки Голф Двойка, пилотиран от протежето му - Пепо, в спонтанно организирана гонка в училищен двор.

В по-късните си години започва да се занимава с наука и мета-физики. В следствие на траги-комичен инцидент, претърпян на 19 годишна възраст, започва да възприема времето по анормален начин. Това му помага да развие Обща теория на закъснялостта при асинхронни действия, за което е удостоен с Нобелова награда, връчването на която пропуска поради закъснение.

Личен приятел с Ивака от Тополи и единственото човешко същество, оцеляло след неговия Анализиращ поглед, поради факта, че Ивака не е виждал морков.

Научен живот и кариера

Мярхова доказва двусмислено, че тъй като времето е неизменна част от пространството, експерименталното измерване на едното може да замести измерването на другото. Съответно дава отговор на въпроса "Кога ще дойдеш?" с "На 20 метра от Геото съм.", което е вярно, дори когато е грешно, поради същия феномен на изкривяване и обстоятелствено непояснение.

След расистки коментари за Тъмната материя в списание "Космодиск" бива позорно изключен оконачателно и завинаги от БАН, но месец по-късно е възстановен в научния институт на директорска позиция.

Религиозен живот и политически възгледи

Икона и поп-фолк звезда в отшумяващата Църква на Свидетели на Мярхова. Издигнат в главно пресаташе на политическата ѝ издънка - партия Мартия, но незастъпил се впоследствие, поради съмнения за релация на титлата "пресаташе" с "ташак".

Лични инструменти