Москвич.

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕШ МОСКВИЧ ИЛИ РОЛЯТА НА КИТЕНИКА В ЖИВОТА НА ЧОБАНИНА

Както вероятно ви е известно, автомобилите се делят на две категории - Москвич и всички останали. Група подивели от завист германофили твърдят същото за полунеизвестната марка Мерцедес, но това разбира се са груби инсинуации и плод на развинтеното въображение на завистливите им болни мозъци. И така… Москвичът е автомобил за богоизбрани, създаден от богове. Неговият несравним с абсолютно нищо дизайн е плод на съвместната работа на Леонардо да Винчи, Пикасо, Роберто Кавали, Долче и Габана, Джан-Франко Фере и Джорджо Армани, и най-вече на зълвата и съответно девера на последните двама. Неповторимите със своята изисканост форми на този шедьовър на световната автомобилна индустрия могат да се сравняват единствено с неподправената красота на голото тяло на Мис Свят (и се превъзхождат само и единствено от чара на Кака Пена Курвата от село Пичковци, която незнайно защо често напълно незаслужено остава неразбрана заради прякора и произхода си), и едновременно с това осигуряват изключителна аеродинамика, превъзхождаща дори тази на съветските гардероби от масивен дъб, които са така обичани в средата на 20-те години на миналия век. Пословичната здравина на ламарините на четириколесния ненадминатия четириколесен шедьовър се дължи преди всичко на обстоятелството, че те, както е добре известно, са направени от претопени войнишки каски и ребра от радиатори. Ако трябва да определим с една дума интериорът на един Москвич, то тази дума безспорно е "божествен". В него са вложени вероятно най-скъпите материали и технически средства, които светът някога е виждал в един автомобил и с ненадминато изисканата си атмосфера почти се доближава до контрастенпрословутите землянки, които част от руското селячество все още обитава. Основният използван материал е претопената пластмаса, добита от възможно най-стилните десетлитрови кофи в соцлагера, която може да бъде видяна също и при топмодерните молдовски фризери, а също и при цветните (преди всичко зелени) телевизори СамсуН. Колкото и невероятно да звучи, Москвичът има дори и окачване! То е инспирирано от най-новите тенденции в производството на превозни средства тип РК1 (РК не означава отличителните букви на регистрационните табели на града-държава Перник, а идва от ръчна количка с едно колело, за справка погледни онова ръждясало нещо в близкия цигански или селски двор). Като заключение на краткото, но съдържателно представяне на прочутия съветски модел може да се каже, че Москвич не е просто автомобил, а начин на мислене и стил на живот. Което от своя страна се потвърждава от вероятно най-изявените интелектуалци в държавата, прославили България по цял свят и публикували хиляди научни трудове в периодичните издания на БАН. с Сред тях се открояват имена като Ристо Багеристо, Киро Бурсука, Иво Багера, Пешо Кардана, Ръдо Цирея и още много, много други.

ЧУДОТО, НАРЕЧЕНО КИТЕНИК

И тъй като това наистина е автомобилът на боговете, той може да предложи на окото на изкушения ценител неща, които не се намират никъде другаде. Например ключова дума при обзавеждането на един Москвич е "китеник" (китеник е онова странно нещо, което можете да срещнете преди всичко по диваните на стаи, в които портретите на Преслава и Дева Мария стоят един до друг), а дръжките на секциите незнайно защо наподобяват злато, като убедителността на имитацията се разбира само от горния собственик на образцовия дом). Той (китеникът) е желателно да бъде розов. Съществуват варианти той да е бял, оранжев, понякога зелен или син, но розовото е било, е и винаги ще си остане класика в този жанр. Това може би се дължи на факта, че розовото безкрайно много си отива с особения зелен цвят на лаковото покритие, който се предлага за този модел. Мощността и обаянието на Москвич пряко зависят от количеството и качеството на китениците, както и от наличието на топка тип "ябълка" на волана, взета назаем от някой тролейбусен или автобусен шАфьор, което е просто задължително. Желателна е употребата на задни (външни) щори в бял или черен цвят. Задължителен атрибут на уважаващия себе си Москвич е повдигнатото задно окачване (ориентировъчно, задницата трябва да се вири с около половин до един метър над предницата, която пък от своя страна е добре да бъде украсена с ембеми от Мерцедес, Чавдар и Индезит, а по възможност също и поне една подкова и знаменце на гордостта на разградски регион - футболното чудо отборът "Партизан-Градинка").

КАК ИЗГЛЕЖДА КЛАСИЧЕСКИЯТ ЦЕНИТЕЛ НА МАРКАТА

Както вече споменахме, за да карате Москвич, то вие трябва да сте част от върхушката на световния елит. Затова истинският разбирач на тема Москвич обикновено принадлежи към следните професии:

  • чобанин (което означава оператор на биологични единици, или с други думи овчар-онзи, който преследва овцете по баирите със своята голяма гега),
  • кофражист (човек, който прави кофражи),
  • заварчик (човек, който прави заварки),
  • комбайнер (човек, управляващ комбайн, като в случая с предимство са онези, които не управляват обикновен комбайн, а комбайн-вършачка) и други.

Ментос. Дъ Фрешмейкър


-Това НЕ е КОЛА. Това е ТАНК на колела!

"... Възкликва гурото Мерчев в пристъп на алкохолно опиянение. Описващ най-точно любовта му към москвича. ..."

Известни притежатели на Москвич

Лични инструменти