Кози крак

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 10:18, 4 май 2014
Владо Попа (Беседа | приноси)

← Go to previous diff
Версия от 10:40, 4 май 2014
Владо Попа (Беседа | приноси)

Go to next diff →
Ред 1: Ред 1:
-Спорът за същността на козия крак, воден между специалистите от "''Технически Университет''" и полковниците от "''Военна Академия''", дали той представлява "''powerful tool''" или "''powerful weapon''", до момента не е дал смислен резултат.+Спорът за същността на козия крак [[А.к.а.|а.к.а.]] ''crowbar'', воден между специалистите от "''Технически Университет''" и полковниците от "''Военна Академия''", дали той представлява "''powerful tool''" или "''powerful weapon''", до момента не е дал смислен резултат.
[[Картинка:Crowbar.jpg|thumb||left| Тхе майти кроубар - химселф]] [[Картинка:Crowbar.jpg|thumb||left| Тхе майти кроубар - химселф]]

Версия от 10:40, 4 май 2014

Спорът за същността на козия крак а.к.а. crowbar, воден между специалистите от "Технически Университет" и полковниците от "Военна Академия", дали той представлява "powerful tool" или "powerful weapon", до момента не е дал смислен резултат.

 Тхе майти кроубар - химселф
Увеличаване
Тхе майти кроубар - химселф

Безспорен факт е обаче, че науката "Материалознание" до момента не познава материал, който да може да устои на пряката атака на добре мотивиран вандал, въоръжен с Кози крак. Китайският опит показва, че оборудването 1/3 от личният състав на обикновен пехотен батальон с кози крака и гаечни ключове го превръща в ефективно противотанково съединение.

Друг уникален негов аспект е неговата завършеност и цялост - няма друго инженерно творение, опитите за усъвършенстване на което да водят до толкова последователни провали. Фактът, че в уреда отсъстват подвижни части, или видимо външно захранване, е още едно сериозно доказателство за вероятният му извънземен произход; 4 милиарда години със сигурност не са достатъчни за създаването на нещо толкова съвършено в простотата си. Единственият до момента работещ ъпгрейд разработен в Русия е боядисването с червена боя, доказано вдига демиджа с 8%. За съжаление ефекта е преходен, спада рязко при олющване на боята.

Снимката на Сотир, извършващ основен ремонт на москвича на уйча си с кози крак, би трябвало да наведе на размисъл дори и най-предубедените скептици. Зловещият инцидент с прототипът на киборга на Кибертрон, случил се в Ловен парк, квартал Дианабад, също не минава без участието на този явно любим атрибут на Сатаната. Да се замислим и върху названието и дизайна му... Кой наш познат се придвижва с помощта на кози копитца? А?

Човекът с бастуна

В Симулатора на насилие Half-wife, протагонистът Гордън Фрийман на няколко пъти остава въоръжен само с Кози крак срещу цяла извънземна цивилизация (която между другото смила цялата човешка армия само за няколко дни) и побеждава. Това е още едно доказателство за невероятната сила на това оръжие. Интересен факт е, че за да придат достоверност на този образ създателите на Half-wife използват при създаването му документален материал.

 събира наема от клети извънземни бежанци
Увеличаване
Гордън Фрийман събира наема от клети извънземни бежанциДруга популярност на Кози крак в игрите е bgmafia.Не е изключено да видиш:

"Prodaam kozi krak za dva vaochera pishi na lichno."
"Basi hakera kak kozi krak bez pari we lek?"
Лични инструменти