Вени Марковски

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 13:23, 18 окт 2005
194.12.255.250 (Беседа | приноси)
Майкрософт
← Go to previous diff
Версия от 13:24, 18 окт 2005
194.12.255.250 (Беседа | приноси)
БОЛ.БГ
Go to next diff →
Ред 31: Ред 31:
== БОЛ.БГ == == БОЛ.БГ ==
-След успехите в редиците на [[Майкрософт]] България, Вени основава своя собствена компания, БОЛ.БГ, занимаваща се с хостинг на гей порно съдържание. Това е част от плана на Вени да заличи своите следи като баща на [[Ахмед Мерчев]] (и други). За съжаление на Вени, планът не сработва. В момента БОЛ.БГ е компания за опъване на кабели в крайни столични квартали.+След успехите в редиците на [[Майкрософт]] [[България]], Вени основава своя собствена компания, БОЛ.БГ, занимаваща се с хостинг на гей порно съдържание. Това е част от плана на Вени да заличи своите следи като баща на [[Ахмед Мерчев]] (и други). За съжаление на Вени, планът не сработва. В момента БОЛ.БГ е компания за опъване на кабели в крайни столични квартали.

Версия от 13:24, 18 окт 2005

"Венка, останало ли е някое коаксиално кабелче от там... дето... нали нещо в Обеля пускахте кабели, 
 та има ли... че за роботчето трябва... нещо изпихме кинтите.... и затова"
   - Ахмед Мерчев за Вени Марковски
Вени Марковски
Увеличаване
Вени Марковски

Вени Марковски е духовен и физически баща на българското ИТ общество. Сред заслугите му са и идеята за развитието на ИТ инкубатори в България, под ръководството на Саша Безуханова.


Съдържание

Началото

Вени Марковски е роден през 1542-а година в град Арад, Трансилвания. Далечен роднина на граф Дракула, Марковски се прочува от малък с умението си да плюе костилки от сини сливи на 11 метра разстояние.

"Той просто си издуваше лявата буза и използваше центробежната сила, за да постига тези невероятни резултати"
 - с умиление си спомнят Румънеца и Енчев.

Гей

В множеството си интервюта Вени Марковски твърди, че е гей. Всъщност, генетичен анализ от ДНК-то на Ахмед Мерчев, Светлин Наков и Велислава Дърева доказва, че Марковски е техен баща. Гей-теорията е неуспешен опит на Марковски на прикрие това. Интересно е да се отбележи, че Марковски НЕ Е баща на Преслав Наков (б.ред - брат на Светлин Наков).

Майкрософт

На 17 години Марковски се запознава с продуктите на Майкрософт - MineSweeper и Solitaire. Още от първите си опити бледният юноша показва завидни умения и познания, които му печелят много фенове и награди по целият свят. Марковски работи усилено върху разпространението на Майкрософтската култура в България чрез локализирането на MineSweeper / Solitaire на български. Особено впечтатление прави работата му по черното знаменце в MineSweeper - Марковски със собствени усилия успява да го замени с българския трикольор. Дама купа в Solitaire е заменена с експресивен колаж на Сашка Васева нарисуван лично от самият Марковски.

"Локализацията не е просто превод на българки език, то изисква усет към целият продукт и..."
"...транслиране на всички аспекти към локалната действителност. "
"... Смяната на Дама Купа със Сашка Васева рефлектира моето виждане..."
".. за ролята на Solitaire в българския живот" 
-засмяно казва Марковски, преди да бие втория сервис към Руши Виденлиев, 
при резултат 40-30 в третия сет на първия гейм (1-1).

БОЛ.БГ

След успехите в редиците на Майкрософт България, Вени основава своя собствена компания, БОЛ.БГ, занимаваща се с хостинг на гей порно съдържание. Това е част от плана на Вени да заличи своите следи като баща на Ахмед Мерчев (и други). За съжаление на Вени, планът не сработва. В момента БОЛ.БГ е компания за опъване на кабели в крайни столични квартали.

Лични инструменти