Васил Колев

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

"Аз съм прост пияница.
 И даже май повече прост, отколкото пияница."
 – Крокодила за себе си в IRC.

Популярен български алкохолик, син на Георги Чорбаджийски и Лили Иванова, в свободното време занимаващ се с Open Source. Виден шегоубиец с ампутирано чувство за хумор, който спамва иначе забавни сайтове с проблемите си.

Съдържание

Архив

Увеличаване

Познат още като maniax, Крокодилериан, Килериан, Пенделозавър, Куренко (арменското му прозвище), Зелений (по произведението "Момиченцето от Земята"), Комплект кожени принадлежности, Зеленякс(поради факта че винаги е облечен в зелено) и множество други псевдоними и/или комбинации от тях (пример: Майна Хикса от Килера). Има непотвърдени данни, че е работил за секретна неправителствена организация Bastun Networks занимаваща се с разработка на високотехнологични бастуни, патерици и други хладни оръжия. Напуска, за да се заеме със собствен проект за изграждане на капсулована патерица.

Знае се че е луд, хапе, крещи и гони хората (от женски пол) с едно особено свирепо изражениe; винаги носи чадър.

Местонахождение

Живее в тайна квартира нейде из София със злия гений Chervarium и хуя Desync.

Синдикат

Васил Колев е важна част от българската култура, и като всяка такава си води блог. За съжаление, неговото ежедневие е напълно лишено от динамика и интересни емоции, което води до липса на материал за блогване. В резултат горепосоченият се възползва от услугите на сръбски bullshit generator®, който е автор на блог постовете му. Не се учудвайте, ако откривате често повтарящи се patterns в блоговете - сръбският bullshit generator не е много добър. Ето и едно примерно ентри от блога на Васил Колев:

"Ус(п/р)ах се. Цял ден ме болеше главата. Ядох шкембе в Дивака. Ходих на концерт на Балканджи 
 (Булгара). Прочетох автобиографията на Бил Гейтс.  
 Днес ИББ беше в намален състав. Ходих на среща на аниме групата. Червото ми сготви кус-кус.
 Майка ми е грък, докато аз бивам и ад, и рай. "

The Google Connection

Младият Колев, известен в ИТ средите като Винету заради прическата си, споделя пред свои приятели в момент на алкохолен делириум, че възнамерява да премести блога си от собствения си сървър към блог сървиса на Гуугъл, BlogSpot.com. Причината е несигурността на комбинацията от Дебиан и Слакуеър, която Колев поради невежество е сглобил на сървъра си.

Слухът мълниеносно се разпотрстранява до щаб-квартирата на Гуугъл в Сан Франциско и предизвиква спешна сбирка на целия управителен съвет на Гуугъл. В нея се изчисляват загубите от този ход - еднообразните и скучни блог постове на Колев биха рефлектирали катастрофално на фирмата. В знак на отчаяние, лично Сергей Брин се обажда на Колев и му предлага два варианта:

  • Колев да се съгласи да не хоства блога си при тях, за сметка на много по-интересният и забавен блог на брат му или
  • Колев да се съгласи да не хоства блога си при тях, като в замяна Гуугъл му предлага работа като чистач в офиса им в Ирландия.

Колев не желае брат му да се прочува и избира вторият вариант, като премълчава истината. Очаква се Колев да замине за Ирландия в края на месец Ноември, като в момета се уточнява размерът на униформата и метлата му. Според високопоставен вътрешен източник пожелал анонимност, метлата на Васил ще бъде метлата за куидич на Хари Потър от филма "Хари Потър и Вълшебният Бокал".

Свързани линкове

Други връзки

Подозира се за тайна връзка с Марла, крита най-вече от баджанака Боян Кроснов. Поне е сигурно, че не са единствените дето влизат в нея.Лични инструменти