WWW

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

WWW - История и философия

WWW е създаден през втората световна воина , някъде през 1937 г. като заместник на SS (Super Socket)

и невярно се разшифрова като Word Wide Web  а всъщност истинското му име е WILD WILD WORD


Историята няма твърди доказателства къде и кога се е зародило проклетото WWW , но всеки глупак го счита за гоуема работа както навремето Долби-Б и произнасянето на името му предизвиква в духовна ерекция и веропреклоничество пред което шумите зашумяват ...

Когато минаха 10 години хората разбраха че преди 1996 не е имало истински Импернет а само отделни компютърни връзки , още не е минало достатъчно време да се усетят че WWW не е родено през 60те ами доста по късно, тъи като никои не го познаваше през епохата на предишните компютри преди 486, нямаше го заложен дори в ДОС или УИН3.11 даже, какъв ТЦП-ИП кви пет лева, много добре помним че тогава връзките ставаха през програма - Терминал... Други изровиха от нета че Опера била написана през 1995 на Ци++ , м дааа, още не беше готов Уина а вече те го били изучили , имали компилатор вече на Ци за Уин , имали нет на 95 че даже написали и Опера, хахаха хохохо... Опера всъщност се появи около година 2000, или за първи път я ползваха под уин 2000. единствения браузър освен ИЕ беше Нетскапе и един два други опаковки на ИЕ , не помня имената но единия беше супер готин с изскачащи анимирани менюта още под уин95 , "Неткафе" нещо такова беше. Но бързо скандализира хората щот ги следеше кви игри играят и си водеше списък и хората го намериха и напраиха скандал. Краденето на данни и шпионирането на хората не е от вчера , в зората то се правеше масово и както сега безнаказано. Тогава липсваха всякакви защити както и сега и ще продължават да липсват защото едни мишлета са заинтересувани от едни досиета.

Даже някои още по нагли твърдят че нет е имало даже 1993та и по рано те джиткали волно по целио свет... Не държим да им разваляме мокрите сънища , но кога ползвахме ПЪРВАТА ЧАТ ПРОГРАМА - КЮ и Първата програма за теглене беше ГетРаит , тогава таквиз още ходеха .... морки. после усвоихме Уина и новите компилатори щот до 1999 че и до 2000 почти всичко се пишеше за ДОС , та поуека поукека почнахме да пишем и за Уин, дотогава за Уин пишеха само вътрешни хора с много информация , недостъпна за широкия свят, нямаше Хелп и АПИ , нямаше даже светсни компилатори... погледнете Беисик3 за Уин, Делфи 3, старите дебъгери... оле маико , много пренаписвачи на историята имаме многооо.

Погрешно разбиране е че връзката между два компа е Интернет , Интернет значи МЕЖДУНАРОДНА ВРЪЗКА , така както и международните разговори , не може Пловдив-Благовеград да се счита за международен разговор , така и ДИР.БГ за България не попада в Интернет а в Ентернет , те.е вътрешна връзка. Между другото Интернет изисква - протокол за страници , за чат , за размяна на фаилове , за номериране АиПи и други... а не просто кабели от платка до платка , което може да служи и за затваряне на буркани до съседното село... то тогава и връзката Телефон-Телефон е интернет тъи като и двата вече са компютри... Аз например почти не ползвам Интернет , ползвам локален , чета локални вестници и понякога руски , туи ще значи Соц-Нета ползвам. Международния почти НЕ. Освен тубата.

Мислите ли че ако пустото ВВВ го имаше от 60та Соцстраните добре развити компютърно нямаше да го усвоят и да го реализират ? а ДОС защо няма ВВВ и ТЦП-ИП ??? и досега НЯМА. Защо НЯМА БРАУЗЕР ЗА ДОС ??? То пък е голям прас некъв тъп протокол тцп-ип , сякаш е единствен и прехубав на света... то толкоз много по убави протоколи има по платките че идея си нямате даже , ама на , производителите са цакнали на тцп и аидее отиде коня у ряката, тцп та тцп.. бря мама му стара плюнки големи.... да ва светна че протокол са измисля за 15 до 30 минути и се дооформя за два вечера на компа , за квот са сетите! Голям прас ТЦП , мед им капе на устата , то ВВВ то ППП то ХХХ то ЕЕЕ и на ... другото. И какво като тцп е общо прието като соята ? Яжте соя и споменуваите ВВВ и тцп хахахахах

Първия Уин които едва си подържаше НЕТ си беше Уин98, и тои НЯМАШЕ мрежова защита , хм защо ли??? Първите мрежови карти излязоха едва през 1998г. и по късно трудно се наложиха като стандарт, тъи като тцп едва прохождаше. Единствения Браузър беше ИЕ , единствената чат програма беше Кю , доста преди мирк и други пеленачета. За аудио връзка никои не смееше да помисли , камо ли за видео. Интернет е едва на 15тина годинки , още пеланаче и маи ще се окаже и НЕДОНОСЧЕ. Въпреки бърната техническа революция , тои създава и ще суздава повече социални проблеми отколкото решава. За равномерност е необходима и социална революция която НЯМА как да стане поради лошия матрял. точка.

Лични инструменти