Шумен

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 06:51, 29 мар 2023
Hansen (Беседа | приноси)
Природонаселение в центъра на просветата
← Go to previous diff
Текуща версия
Hansen (Беседа | приноси)
Пристанище.
Ред 3: Ред 3:
Шумен е, братче, също Центъра на Просветата! Шумен е, братче, също Центъра на Просветата!
-Шумен е също извора и центъра на читалищата, [[театър]]а, [[Бира]]та, всички други [[алкохол|питиета]], всички [[мезе]]та и Лютите чушки.+Шумен е също извора и центъра на читалищата, [[театър]]а, [[Бира]]та, всички други [[алкохол|питиета]], всички [[мезе]]та и Лютите чушки.
-Природонаселението му се състои основно от етносТите на ентелектуалци, псевдоентелектуалци, военни, бивши военни, бъдещи варненци и т.нар. "ах тези шуменки с тез бели гуменки". Последните имат висок дял, ок. 50%, но винаги са в голямо текучество в резултат на кражбата им от военни от други градове, учили в бившето вече ВНВУАПВО (сега факултет към националното Военно) и други емиграционно-меркантилни фактори. С годините се оказа, че това се компенсирГа от раждането на нови и нови шуменки с бели [[гуменки]] в количество, достатъчно да поддържа дела им в населението постоянен. Бъдещите варненци са с почти постоянен процент, с тенденция към намаляване в полза на бъдещите софиянци и в някои години - на бъдещите испанци (довели до преименуването на кв. Хетафе в Мадрид на "Шумен"). Останалите гореизброени етносТи като цяло намаляват през годините на [[Демокрацията|Демонокрацията]] и постепенно се заменят от приходящи автохтонни [[селяни]] и турчеещи се автохтонни селяни.+Като важен транспортен възел и индустриален, бирен, винен и културно-исторически център, Шумен има и свое пристанище - [[Варна]].
 + 
 +Природонаселението му се състои основно от етносТите на ентелектуалци, псевдоентелектуалци, военни, бивши военни, бъдещи варненци и т.нар. "ах тези шуменки с тез бели гуменки". Последните имат висок дял, ок. 50%, но винаги са в голямо текучество в резултат на кражбата им от военни от други градове, учили в бившето вече ВНВУАПВО (сега факултет към националното Военно) и други емиграционно-меркантилни фактори. С годините се оказа, че това се компенсирГа от раждането на нови и нови шуменки с бели [[гуменки]] в количество, достатъчно да поддържа дела им в населението постоянен. Бъдещите варненци са с почти постоянен процент, но с тенденция към намаляване в полза на бъдещите софиянци и в някои години - на бъдещите испанци (довели до преименуването на кв. Хетафе в Мадрид на "Шумен"). Останалите гореизброени етносТи като цяло намаляват през годините на [[Демокрация|Демонокрацията]] и постепенно се заменят от приходящи автохтонни [[селяни]] и турчеещи се автохтонни селяни.
[[Категория:Градове]] [[Категория:Градове]]

Текуща версия

Шумен е получил името си след няколко особено диви концерта на Mayhem и МенОуаР. От високите децибели опадва шумата по дърветата, перуката на Лили Иванова и скалпа на Слави Трифонов.

Шумен е, братче, също Центъра на Просветата!

Шумен е също извора и центъра на читалищата, театъра, Бирата, всички други питиета, всички мезета и Лютите чушки.

Като важен транспортен възел и индустриален, бирен, винен и културно-исторически център, Шумен има и свое пристанище - Варна.

Природонаселението му се състои основно от етносТите на ентелектуалци, псевдоентелектуалци, военни, бивши военни, бъдещи варненци и т.нар. "ах тези шуменки с тез бели гуменки". Последните имат висок дял, ок. 50%, но винаги са в голямо текучество в резултат на кражбата им от военни от други градове, учили в бившето вече ВНВУАПВО (сега факултет към националното Военно) и други емиграционно-меркантилни фактори. С годините се оказа, че това се компенсирГа от раждането на нови и нови шуменки с бели гуменки в количество, достатъчно да поддържа дела им в населението постоянен. Бъдещите варненци са с почти постоянен процент, но с тенденция към намаляване в полза на бъдещите софиянци и в някои години - на бъдещите испанци (довели до преименуването на кв. Хетафе в Мадрид на "Шумен"). Останалите гореизброени етносТи като цяло намаляват през годините на Демонокрацията и постепенно се заменят от приходящи автохтонни селяни и турчеещи се автохтонни селяни.

Лични инструменти