Шише

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

По градинките шише подхвърляме засмени,
а цивилните си викат: "Хъ! Олигофрени!"

Шише е игра, която се играе с, ами, шише в района на Варненската Обсерватория от ема, готи, метъли, кораджии, скинари и всякаква друга измет.

Шишето

Шишето обикновено е бутилка от безалкохолна напитка. Особено се ценят нестандартните Абсурдистански шишета, които винаги летят почти по парабола. Шишето се пълни с вода до около 1/3 от близките чешми, за затрудняване на играта.

Известна личност, свързана с шишетата, е Glindor the Bottleslayer, варненски рицар, известен още със 76-градусовата си ракия. Втора точка от неговия Кодекс на честта е, види ли шише, първо да го обезводни, а после да го разкъса.

И естествено създателите на шишето са Старата Школа!Известен представител МИРА ^^

Разбира се от новото поколение е измислена и нова под-игра на шише. Създатели-Дин и Деница. Тя се състои от пълно шише 1/2 с вода и една пръчка.Единият хвърля шишето другият се старае да го удари във въздуха.Целта е следната. Или да уцелиш някой от рикушет,или да строшиш някой от прозорците на Обсерваторията....или да спукаш шишето и да усетиш свежестта от сместа между вода и безалкохолно.

Правилата

Подобно на сходната игра на хек, шишето се подава с помощта на крайниците (обикновено горните, освен ако долните не са обути в кубинки) от един играч на друг. В някои по-екстремни варианти на играта който изпусне шишето, му го навират изотзадзе.

Задължително е, когато минат цивилни, играта да прекъсне и този от участниците, който държи шишето, да покаже бунтария, като се прави, че ги цели подло в гръб. Какво би станало, ако успее, никой не знае.

Известно е, също така, че, когато участват а) повече от 2 ема или б) Додо, играта по неизвестна причина се затруднява неколкократно.

Лични инструменти