Човек

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Общи сведения

Единственото животно, което може да бъде глупаво, следователно - и да ползва компютър. Гадна, мръсна, отвратителна обида.

Когато чуе "човек", Нинджа със ризото се захилва.

Етимология на името

Ед. ч. "Човек" - произлиза от наставката за умалително име "-чо" и думата "век", означаваща 100 години. Твърди се, че човекът живее почти един век и затова се нарича така. Според последни сведения, обаче, събрани с Машината на времето, някога хората са живели по-кратко, а пак са се наричали човеци. Това предполага, че думата има друг произход - най-вероятно е сродна на човка, макар че хората никога не са имали човки.

Мн. ч. "Хора" - тук има две водещи теории - че думата е измислена от Нешка Робева за да обижда ансамбъла си за народни танци или че е измислена от последователите на бог Хор. и двете теории са еднакво неадекватни, но какво от това?

Латинско название: Пълното латинско название на човека е Animalia Chordata Mamaliga Primates Hominidae Homo Sapiens. Последното предполага, че съществуват хора, които са Insapiens, демек немислещи. В наши дни тази хипотеза е развита до теорията за хора без мозък

Коментари

Да бъда човечен? Айде сега, не ме обиждайте!
- коментира Алф с отвращение
Лични инструменти