Черна кутия

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 09:40, 17 авг 2006
Владо Попа (Беседа | приноси)

← Go to previous diff
Текуща версия
Давитрòв (Беседа | приноси)

Ред 1: Ред 1:
-'''1.''' Оранжев метален обект (а защо се нарича "черна кутия, който знае да обясни!), който теоретично би трябвало да е неразрушим и да съдържа информацията защо точно самолета е паднал. По-новите модели поддържат и видео с ниска резолюция, от там са взети и пуснати кратките филмчета в интернет, показващи стюардеса, правеща свирка на пилот с ококорени от ужас очи.+'''1.''' Оранжев метален обект (а защо се нарича ''черна'' кутия, който знае, да обясни!), който теоретично би трябвало да е неразрушим и да съдържа информацията защо точно самолетът е паднал. По-новите модели поддържат и видео с ниска резолюция, оттам са взети и пуснати кратките филмчета в [[интернет]], показващи стюардеса, правеща свирка на пилот с ококорени от ужас очи.
-'''2.''' Обект/процес, при който за неоторизираният външен наблюдател са видими само INPUT и OUTPUT аспектите на дейността му. +'''2.''' Обект/процес, при който за неоторизираният външен наблюдател са видими само ''INPUT'' и ''OUTPUT'' аспектите на дейността му.
-Примери: [[Хоремаг]], Автомат за кафе, [[Уиндолс]]+'''3.''' [[Компютър]] без вентилатори.
 + 
 +'''Примери:'''
 +*[[Хоремаг]]
 +*Автомат за кафе
 +*[[Уиндолс]]
 + 
 +[[Категория:Транспорт]]
 +[[Категория:ИТ]]

Текуща версия

1. Оранжев метален обект (а защо се нарича черна кутия, който знае, да обясни!), който теоретично би трябвало да е неразрушим и да съдържа информацията защо точно самолетът е паднал. По-новите модели поддържат и видео с ниска резолюция, оттам са взети и пуснати кратките филмчета в интернет, показващи стюардеса, правеща свирка на пилот с ококорени от ужас очи.

2. Обект/процес, при който за неоторизираният външен наблюдател са видими само INPUT и OUTPUT аспектите на дейността му.

3. Компютър без вентилатори.

Примери:

Лични инструменти