НСБОП

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Национална Служба за Безвъзмездно Облагодетелстване на Престъпността (наричана за кратко Службата), както се разбира от името, е сформирана, за да покровителства организираната престъпност в Абсурдистан. Не цялата престъпност, естествено. Под нейна защита са тесен кръг фирми и организации служещи на Лукавия, познати още като Тъмния Холдинг. Говори се че самият Той е дал начало на Службата.

Съдържание

Дейност

Основно занимание и дейност се явява защитата на подопечния кръг. Това се прави със системно репресиране на всички организации и фирми, представляващи някаква заплаха за части от или за самия Тъмен Холдинг. Жертва на НСБОП ( Някога произнасяно и като НЕ СЕ Леща) стават и денонощните интернати за малолетни и непълнолетни Матрицата. Бързата намеса на Архангел Гавраил и последвалите преговори на високо равнище( разбирай с Лукавия ) спасяват Матрицата.

Настояще

С помоща на Службата Абсурдистан се превръща в една от най-благоприятните за развитието на Тъмните сили държави.

Служители

Основно нинджи.
Плюс разновидности на Жоро Веждата и алкохол-хулигани от Западна Бъгария.

История

В действителност Службата е трябвало да се казва НСБОБ (Ние Садим БОБа) и да бъде част от земеделското минитрество, но досадна правописна грешка изкарва иначе безобидни агрономи на бой с организираната престъпност.


Кибер Престъпления

Офисът на отдел "Кибер Престъпления".
Увеличаване
Офисът на отдел "Кибер Престъпления".

Най-известното действащо звено в НСБОП е това по КИБЕРПРЕСТЪПЛЕНИЯ. То е водено от гениTалният експерт КиберЯвор (чедо на Ахмед Мерчев, предполага се, че от него е получил знанията по кибер престъпления).

Главно дейността на звеното се явява в тормоз над нормалните потребители на интернет. И закрила на престъпленията, извършени от прототипа на Кибертрон. Измежду богатия речник на специален агент КиберЯвор може да се срещнат цветущи думи като ВПН, БЛОГОВЕ (които според същият се изпозлват за закрила на пирати), отдалечени сървъри, както и други знайни и незнайни думи.

Благодарения на ултра-мега-хипер-турбо-анално секретно звено, НСБОП се преименува на "Национална Агенция за Борба с Обикновения Потребител". Тъй като се предполага че поради некадърна разработка в ИИ на Кибертрон, същият е проникнал в редиците на звеното и е успял да саботира работата, като по този начин е оставил без наблюдение интернет-а.

Лични инструменти