Миро Страшни

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Същност

Миро Страшни, известен още като "Миро Грозного" (руски грозен = страшен) е баш-майстор по карате, джу-джуцу, хай-датсу, уин-чун, джийт-кун-до, айкидо, джудо, шотокан, будокан, фудокай, субак, таекуон-до, бутокукан, кенпо-кай, кьоркушинкай, крав-мага и всички спортове, които карат устата да хвърга лиги, било то при произношението им или на тепиха.

Тялото му е устроено да издържа на нисшите напитки водка, джин, ракия, спирт, ликьор, бира, всички коктейли и най-опасното питие - айран.

Може да издържи на:

 • Температура от -100 до +60 градуса по Целзий (в астронавтски костюм)
 • Катастрофи с над 300 км/ч (във виртуалното пространство)
 • Мощен бой от над 10 мутри (доскучава му след 5 минути от филма)
 • 12-часово стоене под слънцето (през зимата), може и директно да гледа към него цял час (през нощта)
 • Марс без вода. (може да изяде 5 десерта без да ожаднее)

Свръхестествени способности

 • Може да противодейства на всеки твой ход, още преди да се е появил в дълбините на подсъзнанието ти. Това въобще не означава, че атакува пръв.
 • Вдига 200 от лежанка (кръвно)
 • Няма да умре, дори и ако мине през мина, после бъде обилно бомбардиран. Не може да му навреди дори Т-72. (Справка: Не можеш да умреш от минаване през минаването. Българската артилерия не притежава снаряди и не би хабила такива само за 1 човек. Танкът, пък, не може да те убие. Екипажът те убива.)
 • За разлика от Ристьо, той наистина притежава Божия крак (откъснал го е лично от Господ). Обут е в чорап и сандал.
 • Той е единственият човек, който не е спал с всяка жена, която е споменал. Затова гледа да не говори много за жени.

Кратка биография

Роден е в гетото, където всеки ден стените се пребоядисват в червено. Според наши източници, големият му брат всекидневно му е правел нъги и това го е деформирало до такава степен, че косата му се изтъркала и той станал рус. Благодарение на терапията на брат си, той става учтив и обича да поздравява хората, отправяйки сексуални намеци към майката на всеки непознат. Прави го нарочно, защото е магнит за противоположния пол, почти няма свободно време и въздух, ненаситен с френски аромати. Нарочно споменава грозни жени, заради уникалната си способност никога да не спи с жена, която спомене.

След като порасва, той решава да усъвършенства уменията си в арената ОУ "Анастасия Димитрова" (ОУ да се чете като охкане). Там обаче няма конкуренция - всички са прекалено ангажирани да четат някакви безсмислени бумаги. Това го подтиква да се преквалифицира в колизеумът, носещ внушителното име ОУ "Йордан Йовков". След финала на гладиаторския турнир през 2005, той бива сразен от Веско Жувотното и е наказан с 5 години в Езикова Гимназия заради позора.

Бива му забранено да се бие, което го настървя още повече. Навлича си неприятности от първата година в гимназията, когато се намесва в чужд конфликт. Тогава невероятният му ръст 1.60 и телесложението му тип "тежкар лека категория" заоблачават двуметровите стокилограмови слабаци от 12 клас. Той успява да достигне коляното на един от тях с подскок, удря му глава и го контузва за цял... ден. Другия бива довършен с овчарски скок и удар в кесиите.

През 2007 от засада го нападат 2 Бели мутри с черни качулки. Той, разбира се, им прилага неговата запазена марка - Бушникът на сМИРтта, при което нападателите му почиват в мир.

Изумена от този факт, Вселената започва да му се кланя. Тогава той създава и Орденът на минджите, който съществува и до ден днешен.

Врагове...

Той няма врагове. Всички се страхуват от него.

...и архиврагове

Приятели

 • всички, които мразят неговите архиврагове
Лични инструменти