Лъжепророк Мирко

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Лъжепророк Мирко е първият от регистрираните масони в България. Доказан следовник на Сатаната, той е един от най-изкусните умове на своето време. Запазени са логове на негови чат сесии с нищо неподозиращи ученици на Кирил и Методий. В тях той завоалирано им пробутва основната догма на своето учение, която най-добре може да бъде обяснена с често задавания от Лъжепророк Мирко риторичен въпрос:

 Необходимо ли е за нуждите на една толкова трудна за стриктно дефиниране система от локални вербални комуникативни 
 практики, а.к.а. език, да бъде разработвана и въведена в употреба принципно нова знакова система, а.к.а. азбука?

Тук ние виждаме ръката и промисъла на Дявола в пълният им размах и коварство - логични тези, на всичко отгоре доказани от развитието на историческия процес, са използвани за груба дезинформация и опити за манипулация на големи групи от населението.

За щастие перфидните логични построения на Мирко не намират пътя през коравите черепи на учениците на Солунските братя, те всъщност са отбор от добре подбрани и мотивирани фанатици. Единствената грешка в кадровия подбор, Ангеларий, плаща скъпо за любознателността си и бива отровен от колегите си с ферментирал извлек от събраните съчинения на Волен Сидеров, доставени им посредством Машината на времето от Юлиан Вучков.

Самият Лъжепророк Мирко има още по-нерадостна съдба - той е разконспириран година по-рано, проведена му е ритуална епилация, на гърба му е татуирана на кирилица Азбучната молитва на Константин Преславски, след което е натирен гол и бос в пустошта. Там той, верен на своя създател Дявола, се опитва да продължи подмолните си действия посредством тайния си агент Ангеларий, но непосредствено преди разкриването му умира от сепсис (агонизирайки няколко седмици), получен вследствие използването на нестерилни пачи пера за татуирането на гърба му.

Неуспехът си да спре развитието на кирилицата, посредством своето оръдие Лъжепроророк Мирко, Сатаната компенсира 11 века по-късно посредством разработката и лансирането на софтуер от рода на Flex Type, както и с другото си коварно оръжие, служещо за отравяне съзнанието на подрастващите -mIRC. Именуването на последното недоразумение (наричащо само себе си "An Internet Relay Chat program") на името на провалилият се преди векове следовник на Дявола ни дава известна надежда - Рогатият има слаби места! Той е сантиментален!

Дерзай ИнжИнере, твоето дело е свято!

Лични инструменти