Кока Кола

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

 Редовен потребител на кола с кока
Увеличаване
Редовен потребител на кола с кокаКонцерн произвеждащ подсладена кола с кока и аспартам! Един грам кола от кока съдържа 7 ккал. Това е почти двойно повече от един грам протеин или въглехидрат(4 ккал), но все пак по-малко от един грам мазнина (9 ккал). Това може много точно да се изчисли чрез Калкулатор за калории по образец.


Колата (кафеникав целуфатилен) има двойнствено влияение върху човешкият организъм. В някои случаи това влияние е положително, но в повечето случаи - отрицателно. Как влияе колата? Колата от кока има малка молекула, която е разтворима във водни и мастни разтвори. В черният дроб коката се разгражда до ацеталдехид, а след това до ацетат. Ацетатът се разгражда до въглероден диоксид и вода, която се изхвърля.При прекалена употреба се появяват симптоми през пубертета и до 40-годишна възраст. Експертите ги определят като "позитивни" (разхвърляно мислене, халюцинации, налудности) и "негативни" - апатия, обедняване на речта, изолация. Повечето болни не са агресивни, "уединяват" се в свой собствен свят, защото се чувстват неразбрани от останалите. В определени случаи, най-вече когато не се лекуват, те могат да станат опасни за себе си и за околните

Бъдещи разработки

Най-новата Кибертрон разработка е кола от кока на хапчета. Предлага се като хапчета, а по-късно и като сироп. Неговото най-ценно качество е, че предизвиква значително по-малко странични ефекти.Още 10 г. изследвания са необходими за изобретяването и на рисперидон инжекционна форма с дълго действие. Инжекцията се поставя мускулно 2 пъти в месеца, с нея отпада опасността пациентът да забрави да вземе хапчето или да го изхвърли в кофата. Лекарството трябва да се използва рано в хода на заболяването.

Лични инструменти