Капитализъм

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Приятели на Вожда слушат речта му за успехите на
Увеличаване
Приятели на Вожда слушат речта му за успехите на компанията

Обратното на комунизма.

Възникване

Очевидно творение на Дявола.

Периоди

Капитализма може да бъде условно разделен на два осносително различни периода/стадия.

  • Див Капитализъм. Познат още като млад или ранен капитализъм. Основно се характеризира с факта, че работодателите притежават типично феодален манталитет. Това, комбинирано с факта, че всъщтност мнозинството от тези работодатели всъщност не са нито феодали, нито благородници, а току що забогатели селяни, придава особената атмосфера и романтика на периода.

Този стадий се наблюдава в Абсурдистан, но типичното за тази страна е факта, че тя като че никога не преминава в следващия етап.

  • Зрял Капитализъм. Често наричан Демокрация. Паричните и имуществени интереси са същите, както и при Дивия Капитализъм, но и двете основни класи, а именно - Буржоазия и Работници са значително по-зрели в отношенията си едни спрямо други. Това до голяма степен се дължи на обособяването на специфични за Капитализъма паразитни организации - Работнически синдикати, Организации за защита на потребителя и прочие, които се възползват от създалата се ситуация за придобият значителни количества Власт и Пари. Последният и висш стадий, според Ленин, е империализмът.
  • Опортюнистичен капитализъм. Много прилича на империализъм, но се отличава по това, че се случва във време в което не е актуално да владееш територии, а време, и че представителите са готови, за да предложат т.нар. 50% доходност, в създадените за целта взаимни фондове са готови да ебат панди, да живеят в София, или да продават бъбреци, или така модерните договори - ти-ми-дай-апартамента-пък-аз-ще-те-гледам-докато-умреш-(което-ще-е-скоро)

Постижения

Капитализма изобретява рекламата, софтуера, езика джава (само нинджите могат да го говорят), и порното.

Лични инструменти