Дядо Коледа

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Image:Pentagram very small.JPG Нечо Нечев - Нечистия коментира:
Дядо Коледа трябва да бъде безмилостно застрелян и сготвен - натъпкан с плънка от ориз и хероин
Добрият старец
Увеличаване
Добрият старец

Противоречива личност, по-известна като Дявол Коледа (на запад - Satan Claus). Представлява съвременното превъплъщение на покойният вече Дядо Мраз.

Съдържание

Сексуална ориентация

За нея може само да се предполага, като се вземе предвид изолираността му далеч на север от останалия свят, и обкръжението му, състоящо се изключително от джуджета и елени.

Покойният Дядо Мраз за кратко прави опит да увери всички в хетеросексуалността си, демонстративно появявайки се навсякъде с девойчето Снежанка. Въпреки всичко старите съмнения остават.

Светлина по случая хвърля известната песен на Хиподил "Джуджанка", в чийто незабравим припев се пее

"Дядо Мраз, Дядо Мраз, ти си долен педераст!".

Послание

Основната цел на Дядо Коледа е да възпита децата в това, че няма нищо нередно в получаването на подаръци от непознат възрастен мъж, стига да са послушни и се подрусат малко в скута му.

Организация на бизнеса с подаръци

Както, препдолагам се досещате, да подаряваш подаръци на разглезени дечица без да взимаш нищо в замяна не е изгодно начинание. Все пак производството и доставянето на всяка стока е свързано със съответните разходи. В съвременното капиталистическо общество няма друго лице, което да дава така безрезервно безценни ресурси като време, труд и пари и в замяна да не иска абсолютно нищо. Само наивник би повярвал, че съществуват такива себеотрицателни хора на нашата мила планета. В тази връзка е логично да си зададем въпроса какъв точно е скритият замисъл зад идеята на "добрия" старец да радва дечицата по света.

Една от теориите, обясняваща това странно, граничещо с лудостта поведение, на възрастния жител на Лапландия е връзката му с колумбийските и други южноамерикански наркокартели, в чиито вили е забелязван нееднократно извън работното си време (демек във всикчи останали сезони с изключение на зимата). Тази връзка ни дава възможност да разберем щедростта на Дядо Коледа. Повече от очевадно е, че наркобароните седят зад "добрия старец", който малчуганите очакват с нетърпение цяла година. В замяна за финансовата подкрепа лапландецът слага малки дози наркотик в подаръците на нищо неподозиращите дечица и така увеличава пазара на своите благодетели.

Добрите помощници и любовници на Дядо Коледа
Увеличаване
Добрите помощници и любовници на Дядо Коледа

За да функционира схемата наркобароните инвестират баснословни суми и в имиджа на Дядо Коледа, тъй като кой родител ще позволи на някой абсолютно непознат човек да подарява на децата им подаръжи. След рекламният му договор с Кока-Кола (за пръв път около 1950 Кока-Кола използва Дядо Коледа като рекламно лице), старецът добива нужната популярност, която да му гарантира необезпокояван достъп до всяка една къща.

Писма до Дядо Коледа

Всички деца пишат писма до дядо Коледа. А милият старец отговаря на всичките:

"Дете:
Скъпи дядо коледа, 
вече три години ти искам едно пожарникарско камионче. моля те таз година, донеси ми едно пожарникарско камионче.
Дедо Коледа:
Скъпо дете,
упоритостта ти ме дразни, тази нова година докато спиш, щи запала къщата така ше получиш не един а всички пожарникарски камиони от
твоя и близките градове.
Д:Скъпи дядо коледа,
тази година бях много послушна... единственото нещо за което те моля тази година е да има мир в целият свят.
Д.К:Скъпо дете,
pодителите ти пушат марихуана, нали?
Д:Скъпи дядо коледа,
много бих искал тази година да направиш така че мама и тате отново да се върнат заедно... татко много ми липсва.
Д.К:Скъпо дете,
какво искаш от мен, да разваля отношенията между татко ти и неговата секретарка ли?
Д:Скъпи дядо коледа,
искам колело, видео игра, куче или котка, едно пони и бас китара!
Д.К:Скъпо дете,
а какво ще кажеш за един шамар?
Д:Скъпи дядо коледа,
оставих ти бисквитки и чаша прясно мляко под елхата... и моркови за еленчетата... с много обич...
Д.К:Скъпо дете,
всяка година след като ти пия от млякото немога да изляза по два часа от тоалетната, а морковите ти правят така че елените да ми 
пърдят в лицето докато летят. Ако си си намислила да ми се подмазваш, остави една бутилка от виното на дядо ти, една пура и накараи 
мама да си сложи гащичките които шефът и подари миналата година

дядо Коледа тряба да умре

това е националната програма за развитите на всяко семеиство.

Лични инструменти