Буда

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Сидхазарта Гуляйма или както е по известен - Буда е индийски принц живял през 6 век пр. н.е. Той е създател на световно известната религия “Будализъм”.

Съдържание

Живот и битие

Бащата на Сидхазарта е бил богат и уважаван индийски цар( низш васал на краля на Македония). Самият Сидхазарта е израснал в разкош и до 29-та си година се е отдавал безспирно на гуляй, разврат и хазарт. Когато баща му разбрал, че от него и чеп за зеле не става, го изритал моментално от двореца. За да не стане за смях Сидхазарта заявил, че доброволно е зарязал приятния и лесен живот, в търсене на просветление и на истината. Известно време той се размотавал насам-натам из царството и постепенно прозрял, че повечето от хората не са особено умни. Тогава в него се родила идеята за "Будализма". Новата религия бързо става хит и Сидхазарта( вече Буда) се сдобива с много последователи - т.н. "будали" (или будалисти). Основната идея е всички будали да внасят ежемесечна такса, като по този начин хем се отричат от материалните блага, хем си изчистват греховете и се приближават до истината. Буда много бързо става мултимилионер и най накрая получава просветление, под формата на бързо приближаващият се Чък Норис. Това е и последното нещо, което вижда в неговия живот.

Важни понятия

  • "Прераждане" - основно понятие в будализма.В зависимост от това дали хората водят праведен (или грешен) живот и от

количеството на греховете им, те могат да се преродят от амеба до божество.( пречистване на греховете може да се извърши в будалиските храмове).

  • "Будалиски храм" - Презирайки материалното Буда създава храмове в които грешниците могат да се отърват от обвързващите

ги пари и вещи, в замяна на блаженство и просветление.Днес тези храмове са познати под названията - казина. (Така Буда натрупва първият си милион)

  • "Чакри" - разни неща в тялото на човек, които той трябва да отвори( прочисти) за да достигне до истината.

Прочистването може да стане по два начина. Единият е изкуството на медитацията, а другият далеч по-бърз начин е отварянето на чакрите чрез употребата на големи количества алкохол.

Последователи

В наши дни религията "будализъм" е изключително разпространена и има много последователи из целият свят. С особено бързи темпове будализма се развива в Абсурдистан, където е установено, че масово хора се опитват да достигнат до просветление чрез метода на алкохола.


Монасите от Шао Джин

Последователи на Буда, които са се изолирали от света в отдалечени и тайни манастири, с едничката цел да открият тайната на живота и истината, чрез метода на злоупотребата с джин. Не са намерили истината, но пък за сметка на това са открили махмурлука. Унищожени са от търсещият вечен живот лич Лили Иванова.

Лични инструменти