Беларуски език

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Беларуския език е дериват на украинския, които на свой ред е дериват на полския и руския език.

Съдържание

Граматика

Идентична с тази на руския и донякъде на украинския език. Проста работа.

Правопис

Вземате коя да е украинска или руска дума, сменяте всяко и с ы, всяко е с э, всяко л с ў, тук-таме, разменяте е-тата и и-тата, а най-сетне, изяждате всички звучни съгласни и се получава един доста добър образец на чиста и натурална беларуска звучна реч.

Мнението на учените

Според някои учени, това не е самостоятелен език, а фонетична транскрипция на пиянското бърборане на пияните руснаци и украинци, които съставят малцинството от аборигинни улични алкохолици. Всички изследватели впуснали се в приключението по изследване на беларуския език, са изчезнали безследно. Преди няколко години група млади амбициозни лингвисти-въздържатели се опита да проучи беларуския език дистанционно с помощта на Фейсбук и Zwitter. Техният неустрашим вожд-селтак Александър Лукашенка им отреза достъпа до тези блага завинаги.

Проекти за бъдещи изследвания

Засега не се предвиждат по обясними причини - не са се родили все още тези, които ще създадат първото въздържателско дружество в Беларус, за да може учените да изследват на спокойствие необятната досущ като необятната беларуска душа империя на хладилниците и панелките.

Лични инструменти