Юрген

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Image:Underconstruction.jpeg Статията е в процес на разработка!
Съобщава анонимен бригадир и добавя да не го безпокоят.

Картинка:234 rudolph van veen 1.jpg

Следват извадки от научните трудове на доц. д-р Хелска, член на ФАКЮ, редактирана от л.л. д.ф. Фолънблъд. Макар и на моменти доста зле структуриран, този документ предоставя ценна информация за началата на Юргенологията.


Юргенът, с научно име Jurgenus Horrificus, е животно с немски произход. На външен вид изглежда като висок як скандинавец с тъп поглед и педерастично излъчване. Изпитва сексуално влечение към всичко, което се движи на 1, 2, 3, 4 или повече крака. Напада жертвата си изотзадзе, като предварително дебне продължително време. Изключително бърз и, хм, надарен. Много трудно може да се забележи, преди да е направил атаката си. После е вече късно.

Съдържание

Произход и история

Макар че са открити кости от Юрген в пещери от неолита, за първи път сведения за Юрген се появява в легендите на викингите и в разказите на изпатили римски войници. Предполага се, че именно нападенията на стадата Юрген са довели до развитието на селищата, оръжията и строителството при хората.

През 13 в. Църквата го обявява за демон и призовава за масовото му изтребване, но резултатите са отчайващи, като почти всички, отишли на лов за Юрген се завърнали, ходейки в полу–шпагат (тази поза се назовава “стил Табуретка”). Конете им също...

През 18 в. двама англичани успяват да хванат жив екземпляр (не се минало без да си изпатят обаче, но те били добре тренирани от най - ранна възраст). Англичаните се пробвали да обучат Юргенът за военни цели, поради изключително високата му способност да всява смут сред редиците на враговете. Но неуспешно.

От 19 в. насам съобщенията за видени Юргени намаляват. През 1962 Юргенът е включен в червената книга. Предполага се, че това масово изчезване на стадата Юрген се дължи на факта, че просто са решили, че планетата не им харесва и си заминали.

Все още има няколко екземпляра, които всяват ужас на местата където се предполага, че Бродят. Най-известният от тях е Чупакабра, заловен от Зона Б5 и изтърван на свобода след няколко донякъде успешни експеримента с мутаген. В момента се твърди, че Броди из Южна Америка.


Няколко дни по–късно във библиотеката на ФАКЮ засякох случайно ректора. Развълнуван, очевидно направил ново откритие, той реши да сподели следното:

"Между другото, днес четох един доклад за историята и произхода на Юргените, който случайно открих в библиотеката на Факултета [за Анализ и Класификация на Юргените - ФАКЮ], докато търсих материали по Юргенистика. Всъщност Юргените идват от Азия (по времето на Великото Преселение на Народите) и се настаняват трайно по земите на днешна Германия, където са известни като Маджари - грешно произношение на "Мъжари".

Причината за името им е, че избивали жените и изнасилвали мъжете и добитъка (кози, крави, коне, кокошки... ако няма друго - пуйки). Някои от стадата Юрген обаче се отцепили от главния поток и потеглили към арабските и скандинавските страни. Доказателство за присъствието на Юрген в арабските страни е просто очеизвадно, дори и свещената им книга се казва Куран, а дяволът е описан като много блед, рус и със сини очи - типичен Юрген. Е, не съм ли прав, кажете???

За скандинавците и викингите няма нужда да споменавам - там Юргените са претопили местното население и са си създали държава, която после се дели на много по–малки, от които започват набези към Англия и цяла Европа. В Англия решили да вземат мерки срещу Юргените и започнали да изгарят на клада хората, които са имали контакт с Юрген (неволно, разбира се) под предтекст, че са спали със Дявола, но след като това не помогнало, а и цели градове започнали да се обезлюдяват, измислили металните гащи за защита от анална интервенция. Това, разбира се, не било проблем за Юргена. Той от своя страна измислил отварачката за консерви, а в по–късен период и ъглошлайфа. Какво повече да ви кажа, освен... ПОКАЙТЕ СЕ, ЮРГЕН БРОДИ!!!!!", изревава той диво и започва да се хили маниашки.

Последствия

Юргенът е оказал голямо влияние върху културата на света, като се среща в редица произведения, народни мъдрости, картини, по някои места още плашат малките с него. Популярни поговорки включват: "Юрген броди!" и "Не се навеждай, защото може Юрген да е зад теб!". Най-известната поема за Юрген е на анонимния френски поет Жан дьо Пед'л "Юргенът в нощта". Поради изключителната му рядкост в наши дни не се гледа на сериозно на този, който твърди, че е видял Юрген... Въпреки физическите доказателства оставени върху (и във) свидетеля.

Следващата информация е любезно предоставена от видния ректор във ФАКЮ – Васил (по прякор Sworn):

Като ректум, ъъъ, опа, ректор във Факултета по Анализ и Класификация на Юргените, (съкратено ФАКЮ), където активно изучава Юргенистика и Юргенична химия, Васил (Sworn) смее да твърди, че Юргенът съвсем не е ново явление. По въпроса за изчезването на стадата Юрген след дълги дискусии с Гил-Галад (друг учен там, известен още като Виктор) достигнаха до извода, че Юргенът е изчезващ вид поради многото зли вещици и вещери, които им режат патките за жезли. Верно, че са мазнички, ама затова пък са дълги и твърди. Както и да е, Юргенът се среща в много митологии, народни митове, легенди и фолклор. “Аз лично”, отбелязва той в едно интервю, проведено от мен (Хел), по–късно постъпила във ФАКЮ, “преди няколко дена чух от майка си една песен, при която в лицето на главния герой очевидно се забелязват чертите на един средностатистически Юрген.“

Текстът на песента, разкрит по късно от ректора, гласи следното:

Юрген юнака
Остра сабя трака
В листака, в трънака
Ах, какво ги чака......

За болестите или още един начин за унищожение на стадата Юрген (из дневниците на доц. д-р Хелска)

След като постъпих във ФАКЮ, ректорът по Юргенична Химия и Юргенистика ме информира за доста неща, за да мога да положа добро начало в научните си изследвания за Юрген. Ето с какво започна “лекцията”.

“Знаете ли как можете да разберете дали мъжът ви е болен от птичи грип? Ами ако му падне патката определено е болен. Което ме кара да се замисля, а това става рядко. След дълги проучвания между ФАКЮ и Юрген рисърч център, открих, че срещу Юргена е създадена една огромна конспирация. Не само, че всички вещери ги гонят да им режат патките за жезли, ами и правителството на САЩ се намесва. За какво мислите е създаден вирусът СПИН? За защита от Юргени естествено, но тъй като СПИН-ът имал много посредствени и незадоволителни резултати, решили да създадат вируса на птичия грип, от който не само ви опадват патките, но и умирате (ако сте късметлии - скоро след това). Това е поредното средство за масово унищожение на Юргена. Как може светът да си позволи изчезването на това толкова мъжествено създание с толкова горд и извисен... дух, така да се каже?”

След отронване на два реда сълзи, изсипване на куп сочни псувни по адрес на Юргеноунищожителите и дълко възмущение, ректорът излиза от помещението.

Бях принудена да започна да изучавам сама някои неща. След няколко денонощия, прекарани в библиотеката на Факултета, излязох да се разходя и да си взема един сандвич от близкия магазин. Попадам на стар познат и стар колега – репортер, явно дошъл да проучи как вървят изследванията.

“Разкажете ни повече за Юрген, каква е персоналната Ви връзка с него? Как потръгна съвместната ви дейност със Суорн по проекта?”

“Ами, проектът е още в зародиш, но се развива. Част от материалите вече ги имаме, а смятам да използваме и мненията за Юрген и от форума, създаден специално за тази цел, и да създадем документален филм за Юрген. Даже Суорн е намерил спонсори - Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, XXL и други. Ще ви държим в течение на нещата.”

След отказа ми да дам отговори на каквито и да е било други въпроси, изпълних първоначалните си намерения със сандвича и се върнах обратно в библиотеката. Реших да довърша книгата, която започнах. Последният абзац, който прочетох, гласеше:

“Според последни изследвания, расата на Сивите [ония извънземни - ниски и с големи очи] представлява клонинги на Юрген, но генетично променени и с орязани функции. Основната им задача е отвличане на нищо неподозиращи хорица и поставяне на анални сонди.”

След като тотално ми втръсна от четене се запътих към кабинета на Суорн. Трябваше да обсъдим някои неща по проекта и да отидем да погледнем как вървят нещата с придобития с големи затруднения Юрген, върху който правехме изследвания. Още с влизането ми в кабинета и задаването на въпрос от сорта на “Как върви проекта?” ми бе отговорено:

“Аз вече го имам заснет един Юрген - трето поколение, отгеждан за изследователски цели и държан в пияно състояние, в следствие на което се е пристрастил към алкохола. Иначе не е толкова толерантен. Той пак налита на секс, ама по малко и участниците в експеримента дори имат шанс да се защитават. Какато и да е, учените от ФАКЮ откриха, че Юрген е липсващото звено между хората и приматите, наречено “шибеци” или “шибаци” по очевидни причини.

Освен това, открих и други Юргенски поговорки като “От твоя гъз в Божиите уши” или “Се в гъз и се в твоя”, като това с Божиите уши се онася само за Джийзъс Крайст, щото по принцип Юрген си пада богохулник (или пък богохуйник). При условие, че Юрген сам по себе си е божество, не виждам как може да е богохулен (или богохуен), особено към собствения си син, но това е факт. Само Юрген може да осъществи непорочно зачатие и да се измъкне безнаказано. Но Юрген по същество е и анти-божество, въплъщение на чистото зло и Антихрист, което само по себе си говори, че когато настъпи Съдния ден Юрген ще трябва да срази сам себе си, т.е. – да си го начука.

Имам и негови снимки, но... Снимките на Юрген по същността си са изключително брутални и не се препоръчват на хора дори със силни нерви и здрави сърца.

Изследователите по Юргенична химия откриха, че по биологична структура Юрген е ензим инхибитор - свързва се с активния център на белтъка отзат.”

След кратки размисли над докладите, които четеше, той отбелязва:

“По време на лекция на Жан Дьо Пед’л: Най страшните Юргени са от баварска област. Ако тръгнеш да бягаш, той ще бяга по-бързо; ако тръгнеш да плуваш, той ще плува по-бързо; ако почнеш да се катериш, той ще се катери по-бързо.. - А ако се скриеш? - попитал някой. - Ааа, ако се скриеш става най–страшно, защото той ще се скрие по-добре.”

Добре. До тук добре. Проектът върви, пообразовах се още малко. Време за наблюдения и още лекции.

ЕСТЕСТВЕНИ ВРАГОВЕ НА ЮРГЕН СЪЗДАДЕНИ ПО ИЗКУСТВЕН НАЧИН

След като преди няколко години доцент Хелска тотално заебава ФАКЮ, в крайните квартали на София е създадена, чрез финансиране от Военните организацията ФАНИ МЕ - "Факултет за анално-научни изследвания Мармеланус Едър". Тайната цел на организацията е да възкреси съществото Мармеланус и да го изпозва срещу юргени. (Мармеланусът е розов гъзобез получен от старозагорски магьосници чрез изтискване на философски камък и снимка на Грахаз.) Мармеланусът бидейки розова разновидност на гъзобез на практика изненадва юргените, поради неспособност на горепосочените да се осъществят. Известна е древноримска инкантация призоваваща мармелануси, от страна на римски войници, нападнати от Юрген, вследстие на което римската "костенурка" от щитове придобива преобладаваща ламералрност: " Голям розов Мармеланус идва и отнема твоя анус".

Лични инструменти