Щангра

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Съдържание

Щангра - върховното божество

Щангра е върховното божество на езическата религия Културизъм(да не се бърка с физкултурианство). В него вярват народи от бицепсо-пекторалната, квадрицепсовата, делтоидната, и трицепсо-глутеалната групи, които попадат в Европа след Великото преселение на народите. Според древните картини, нарисувани на опъната животинска кожа, ясно се различават трите плодотворни части от тялото на Щангра:

  • Лост - корпус, характер - олицетворява твърдостта на тялото и човешкия характер. Колкото по-здрав е, толкова по-трудно се огъва и пречупва. Лостът(корпусът) може да бъде къс, дълъг, S-образен или SS-образен, така че да задоволява нуждите на индивида. Както знаете - за всеки мускул си има лост.
  • Дискове - тежестта - олицетворяват проблемите, с които се сблъскват хората. Колкото по-големи са тежестите, толкова по-големи са проблемите на хората. В зависимост от формата си те са кръгли или многоъгълни, а в зависимост от структурата си - чугунени, гумирани, никелирани и хромирани. Ако тежестите са кръгли, те се търкалят и човекът продължава напред. Ако са многоъгълни, придвижват се по-трудно и човекът ги преодолява с мъки. Вдигайки ги, човекът се бори с тях. Материалите, от които са направени тежестите разкриват същността на различните беди, които могат да ни се стоварят. Културистките църкви(най-вече Атлетико Фитнес) предпочитат да използват гумираните дискове - меки и удобни, които не могат да те наранят, но за сметка на това гумата по тях постепенно се олющва.
  • Щипки - злото - олицетворяват безкрайната битка между първичните начала. Щипките придържат тежестите(проблемите) така, че да не паднат от лоста(корпуса). Те служат, за да търсят проблеми и постоянно да ги причиняват на хората. В зависичост от вида си те биват класически щипки(за олимпийски лост) или гайки(за лост с гайки). Един ден човекът е свободен и безгрижен, но после порасва, идват проблемите и животът само ги влошава(прибавя още). Но след като човек се пребори с тях, той маха злото от себе си, а с тях разтоварва и проблемите. Класическите щипки се махат по-лесно, но понякога причиняват травми на предмишниците. Гайките се развиват бавно и постепенно, олицетворявайки твърдостта и упоритостта на човешкия характер.

Неопитните културисти първоначално вдигат тежестите с щипки, за да са сигурни, че те няма да паднат. Това са хора, които са черногледи или с тъжно, срамно, наранено и жалко минало. Но чрез ученията на Културизма те достигат по-висшо състояние на духа, постепенно игнорират щипките, които постоянно гледат да ти осигурят сляпа сигурност, и започват да вдигат тежестта без щипки.

Служби

Отдалите се на Културизма ходят на фитнес(оцеляла езическа дума от религията - означава "църква" или "храм") от 3 до 5 пъти седмично. Това задължение учи приелите тази религия да се примирят с факта, че хората са различни. В това число те включват и специална литургия, наречена "Кардио".

"Кардио" е ритуална тренировка, която метафорично показва както на изпълняващия, така и на хората около него, че проблемите колкото и да преследват човека, той никога няма да може да им избяга. В крайна сметка ще се измори от тичането надалеч и ще се предаде, колкото и да е издръжлив.

Иначе нормалната служба включва вдигане на лостове и дъмбели под различни ъгли и по всякакви възможни начини, така че културистът да бъде готов да се справи с всичко, без значение откъде му идва.

Светена вода

Културистите вярват, че пиейки светена вода, техният корпус ще стане по-внушителен, показвайки, че проблемите на живота за него са нищо. В този момент той слага повече дискове върху корпуса на Щангра, за да докаже, че никоя тежест не може да го спре. А с последвалите нечовешки писъци и свръхумни физиономии той показва, че дава всичко от себе си, за да просперира в борбата срещу злото. Светена вода културистите наричат вода, която е потопена в Animal Pak.

Богоизбраният народ

Всъщност богоизбраната раса - Негрите. Те са хората, които след редовна служба в Щангренска чест стават внушително широки и атлетични. Затова и огромна част от тях са повишени в духовен ранк Баскетболист и след смъртта си имената им биват канонизирани от NBA.

Известни светци

Християнско име-езическо име

  • Свети Димитър-Крика
  • Свети Кирил-Скалата
  • Свети Галин-Relefat
  • Свети Любомир-Лежанката
  • Свети Арнолд-Албибек

Когато светец умре, поклонниците изпълняват ритуала Мъртва Тяга в негова чест.

Лични инструменти