Читалнята

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Читалнята - интериор...
Увеличаване
Читалнята - интериор...
Митично леговище на физици. Легендата твърди, че се е намирала на 5-я етаж на блок 41Б в Студентски град. Спасила живота на много знайни и незнайни герои.

За Читалнята може да се пише много. Тя се явява един вид продължение на прословутата стая 115 в същия блок и официално в бордовия дневник на Домакинката се държи от лицата Насо, Ангел и Feb. Въпреки този тесен кръг, Читалнята е давала убежище на много хора, била е своего рода мрежови възел, и даже е била чистена на няколко пъти.

Редовните прожекции на филми (и не само на порно) са привличали зрители всяка вечер. Знае се, че е била своего рода инкубатор на различни сайтове в българския интернет, както и инкубатор на атаки срещу някои други. В тази читалня се помещаваше за известно време Пейката, спасила анонимен алкохолик от бялата смърт. За около една година бяха извършени множество ритуали и жертвоприношения, с цел обожествяването на тази Пейка.

За период от около 3 дена Читалнята изпълняваше и функциите на спирка на автобуси 94 и 280. За целта бяха монтирани допълнителни пейки и съвсем оригинална табела за спирка на градския транспорт.

Съобразно факта,че наемателите на Читалнята бяха физици, беше проведен критичния за науката експеримент. Целта му беше да се провери работи ли все още гравитацията. Експеримента беше извършен с 16 килограмова пудовка. След провеждането на експеримента измерихме 40 сантиметрова дупка в земята. Съвета на Читалнята проведе консилиум и стигна до общо становище, че гравитацията си работи отлично!

Лични инструменти