Цанко Кунов

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Член на подразделението "Черните Нинджи на Валхала", начално проектиран като киборг с човешки чувства, Цанко Кунов е враг номер 1 на корпорация Кибертрон. Избягал след неуспешен експеримент за имплатиране на мозък на бухал през 1832, той е майстор на Кънтъра. Майстор трети дан е на всякакви източни бойни изкуства. Не е член на никоя корпорация в Абсурдистан.


Цанко на път за международно състезание по јотокан карате за купа "Шисейкан"
Увеличаване
Цанко на път за международно състезание по јотокан карате за купа "Шисейкан"  • В началото

След бягството си, Цанко (наричан още КиберЦанко) дълго време се възстановява в интернет клубовете из столичните квартали "Дървеница" и "Мусагеница". Там той за първи път се сблъсква с компютърна технология и успява да изобрети първото си гениално изобретение - уеб камера, която записва всичко в аниме визия и сама пародира недостатъците на срещу седящия. След активно изучаване на операционната система Windows и Pascal, той успява да проникне и чрез няколко експлоити да хакне сайта на телевизия "СКАТ" и да постави червей, с цел събиране на информация за подмолните дела на въпросната секта.

  • Срещу Кибертрон

КиберЦанко извършва множество операции към корпорацията, но най-запомнящата е нападението над Ахмед Мерчев, след която нападнатият се измъква само с няколко рани от шурикени. Видеото е планирано да бъде излъчено по Нова Телевизия в късния репортаж на 08.07.2008 година, но всички записи безследно изчезват и случката не придобива публичност. Известен е и с кражбата на авточасти от автокъща "Малкия Мук" в квартал Горубляне с цел подменяне на някои износени компоненти в автоматизираното му тяло. Наскоро в столичен вестник се написа, че опорно-апаратният му орган е повреден и е изключително труден за чуване. По секретни данни на ДАНС, КиберЦанко е трансформър и може да се превръща в робот-чистач с цел заблуда на противниците си. Смята се, че "Терминатор" и "Робокоп" са вдъхновени от неговите преживявания.

  • В наши дни

Има информация, че CyberTzanko се укрива в неопределена част на "Дървеница". За съществуването му може да се съди по непрекъснато изгарящите ел-инсталации на квартала, тъй като се смята, че за да се захрани, киборга изразходва електрически ток колкото цяла Македония. Известно е, че захранването му е поставено малко под гърба, с цел по-лесно опериране с него от страна на учени, което води до мисълта, че Цанко е робот-нимфоман заради нестихващата нужда от презареждане. Цанко непрекъснато се дегизира и сменя образа си като един по-напредничав хамелеон. Затова всякакъв опит за индентифициране е неуспешен. Носят се слухове, че правителството и корпорация Кибертрон са спонсорирали пускането на сателит с цел засичането и тоталното му унищожаване. Ахилесовата му пета е неизвестна.

Лични инструменти