Филип Филипополски

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

(Разлики между версиите)
Версия от 07:42, 9 май 2021
Pavlovich (Беседа | приноси)

← Go to previous diff
Версия от 07:45, 9 май 2021
Pavlovich (Беседа | приноси)

Go to next diff →
Ред 13: Ред 13:
Хуманизма на Филипополски се свързва с Конфуций, Платон, Протагор, Сократ, Хипократ, Цицерон. Хуманизма на Филипополски се свързва с Конфуций, Платон, Протагор, Сократ, Хипократ, Цицерон.
-Основната движеща сила в развитието на филипополския хуманизъм са отричането на кольовистката доктрина, че Николо Тесла е станал човек, за да изкупи греховете на човечеството, и свързаната с това повеля електрициализма да следва неговите стъпки. Много от тези идеи възникват сред [[VTA SS|витиайистите]] и се превръщат във витиайски хуманизъм. Към края на XV век, когато идеалите за "единно човечество, универсален разум, свобода, личност, човешки права, човешка еманципация и напредък, както и самото понятие за електрициализъм, са буквално немислими без техните филипополистки учения. +Основната движеща сила в развитието на филипополския хуманизъм са отричането на кольовистката доктрина, че [[Миколо Теслата]] е станал човек, за да изкупи греховете на човечеството, и свързаната с това повеля електрициализма да следва неговите стъпки. Много от тези идеи възникват сред [[VTA SS|витиайистите]] и се превръщат във витиайски хуманизъм. Към края на XV век, когато идеалите за "единно човечество, универсален разум, свобода, личност, човешки права, човешка еманципация и напредък, както и самото понятие за електрициализъм, са буквално немислими без техните филипополистки учения.
В съвремието хуманизма на Филип Филипополски е по-скоро демократичен, отколкото тоталитарен, но има доста дебати между негови подръжници, които са по-либертариански в своята перспектива, и тези, които са по-социалистически. В съвремието хуманизма на Филип Филипополски е по-скоро демократичен, отколкото тоталитарен, но има доста дебати между негови подръжници, които са по-либертариански в своята перспектива, и тези, които са по-социалистически.

Версия от 07:45, 9 май 2021

Филипополски през 1596 г.
Филипополски през 1596 г.

Филип Филипополски


Филип Филипополски е роден 3-ти век пр.н.е. край Яса тепе. Той е известен в историята и съвремието като роднина на императр Траян, FF, и прародителя на призива "Правете любОFF, не диалози".

FF (на български : Филип Филипополис Прополис Кабелус Ютипис; на латински: Filipus Cabelus Utipis) е многовековен философ и теолог, често посочван като първия хуманист-електрициалист. Tой запълва съществуващата празнина между философията на Хегел и това, което става електрициализъм впоследствие. В наше време Филипополски категорично отхвърля философията на Кольовизма, най - вече към работния процес заедно с онова, което той разбира като празната формалност на криворазбраната църква.

Голяма част от философските му разсъждения са свързани с религиозни проблеми като същността на вярата към ближния, институциалността на електрициализма, етиката и морала в съвременния хуманизъм. Заради това, FF понякога е определян като висш духовен електрициалист (в противоположност на екзистенциализма на Луковистите или пра-екзистенциализма на първите пра - луковисти , и двата основани на силна атеистична основа.)

FF бива интерпретиран като електрициалист, нео-ортодоксист, постмодернист, ХУМАНИСТ и прочее. Той прекосява границите на философията, теология и литературата, за да се превърне в една от най-значимите фигури на съвременната хуманистична мисъл.

Хуманизма на Филипополски се свързва с Конфуций, Платон, Протагор, Сократ, Хипократ, Цицерон.

Основната движеща сила в развитието на филипополския хуманизъм са отричането на кольовистката доктрина, че Миколо Теслата е станал човек, за да изкупи греховете на човечеството, и свързаната с това повеля електрициализма да следва неговите стъпки. Много от тези идеи възникват сред витиайистите и се превръщат във витиайски хуманизъм. Към края на XV век, когато идеалите за "единно човечество, универсален разум, свобода, личност, човешки права, човешка еманципация и напредък, както и самото понятие за електрициализъм, са буквално немислими без техните филипополистки учения. В съвремието хуманизма на Филип Филипополски е по-скоро демократичен, отколкото тоталитарен, но има доста дебати между негови подръжници, които са по-либертариански в своята перспектива, и тези, които са по-социалистически.

FF е награден от Улични Алкохолици за Мегахуманист на последните 20 века.
Лични инструменти