Уолт Дисни

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Пентаграма за призоваване на Ушатия
Увеличаване
Пентаграма за призоваване на Ушатия

Може би имахте предвид: ХЮСЕИН DISNEY

Уолт Дисни - инженерът, създал дружелюбното лице на световния империализъм под формата на мишка с големи черни уши: Мики Маус. Пълното име на Дисни е Уолт Дисни Представя.

Обитава страната Дисни (Дисниленд), където, макар и понастоящем покойник, е все още един от главните атракциони.

Спомени, спомени

Откъс от мемоарите на Уолт Дисни, описващ появата на мишока Мики на бял свят:

"Беше един от онези слънчеви, спокойни следобеди. Релаксирах на верандата на дома си, и тъкмо обмислях дали да не отскоча до близкия бардак, където да забърша някоя дребничка нимфа с малки ръчички.

Бях се унесъл в мечти и въжделения, когато в двора ми се появиха трима мъже в тъмни костюми, с тъмни кръгове около очите. Надигнах се от стола си:

- Здравейте, кои сте вие, и с какво мога да ви бъда полезен ?

Единият се приближи към мен и заговорнически каза:

- Ние сме от Конспирацията !

- Коя конспирация, Световната ли ? - попитах аз. В същия момент забелязах как единият от тях проверяваше пощенската ми кутия и тъпчеше вътре наръч реклами на шунка.

- Световната, световната...

Аз обаче останах невъзмутим:

- Моля, покажете ми документите си, тогава !

Мъжете извадиха тъмни портфейли от саката си и аз не можех да не призная: документите им бяха изрядни.

- Дошли сме при Вас, за да Ви възложим поръчка - започна отново единият от тях. - Нуждаем се от приветливо лице на Световната Конспирация, персонаж, когото децата да обикнат...

Кимнах разбиращо, прощавайки се наум с нимфетката с малки ръчички. Внезапно от стаята зад гърба ми се разнесе успокояващото жужене на китари - някой от мъжете беше изровил старите ми плочи на Dark Funeral.

- Друго си е истинският блек метъл ! - и усмивка се разля по тъмните им лица.

Сетне седнахме на чаша джин и започнахме преговорите. Конспираторските представи за техен герой, обичащ децата, включваха универсален пълноразмерен андроид, способен да замести човека във всяка негова дейност. Обаче след няколко часа и две бутилки джин, най-накрая успяхме да се договорим за малка мишка с големи черни уши."

Виж още

Прави са, прави са злите езици, нашепващи за връзката между Уолт Дисни, Мики Маус, страната Дисни и почтеното дяволопоклонничество:

Лични инструменти