Тренера

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Тренера кара количка покрай компютърните зали на
Тренера кара количка покрай компютърните зали на ФМИ-Пловдив

Тренера е същество от пловдивската митология. Той е заслужил простолог и е известен с хита си „Янков (http://www.youtube.com/watch?v=cteZ2vXZvNY)“ написан в чест на асистент Янков и с въвеждането на информатично интерпретативното съчинение в обучението по информатика.


Съдържание

Произход

Мнозина психолози смятат, че Тренера е трак, но той лично твърди, че е Исус Христос и произлиза от библията.

Като малък, често е забелязван да се разхожда около мястото, където са намерени останки от байт-код - Кенана. Вероятно това е причината да прави любов с Джава в трети курс, в резултат на което се ражда програмата му за векторна графика. По-късно написва ръководство (http://trekto.info/proekt-kompyutarna-grafika) за създаване на такава програма, с цел да помогне на студентите при вземането на изпита по Компютърна графика от първия път, като се надява с това чудо да докаже, че той е синът божи.

Една от големите загадки пред съвременната наука е произходът на името му - „Тренера“.

Отличителни белези

Дълбокото и проникващо ухание на етерични масла е негов отличителен белег. По-конкретно става въпрос за етеричните масла съдържащи се в чесъна и лука, и по-рядко в праза.

Друга негова характеристика са жълтите зъби.

Държи няколко рекорда по продължително и гръмогласно уригане. Притежава способност да говори по време на уригането.

Още в гимназията, учителката му по философия забелязва способността му да открива сексуален подтекст във всичко.

Има две блузи и два панталона, които сменя, когато се замърсят, но това се случва рядко, поради чистите му и светли помисли, подобаващи на един син божи.

Творчество

Освен култовия хит „Янков“, Тренера има още няколко произведения на изкуството: „Приказка за тапетения рицар (http://www.youtube.com/watch?v=WcdKTMmNJtQ)“ (първата му творба, 2005), „Варненски карпузи (http://www.youtube.com/watch?v=Bba8PW8zfVU)“ (2019) и „Тренера в Бургас (http://www.youtube.com/watch?v=Y0_UzOuJ9CI)“ (2021).

Асистент Янков
Увеличаване
Асистент Янков

Образование

Тренера винаги седи най-отпред на лекциите във ФМИ-Пловдив, което му помага да овладее до неузнаваемост принципите на затъпяването. За да предаде своя опит в това тайнство, той е избиран 4 поредни години да води упражнения по информатика в същия факултет.

Там се запознава с членовете на група Ф.М.И. - Фатални мозъчни изкривявания. С един от тях - Ники Вълчанов често е бил забелязван да води разгорещени спорове относно свободния софтуер.

Тренера демонстрира, че не поправя прозорци.
Увеличаване
Тренера демонстрира, че не поправя прозорци.
В чест на Тренера, във ФМИ-Пловдив се появява негова снимка при зареждането на сметалките.
Увеличаване
В чест на Тренера, във ФМИ-Пловдив се появява негова снимка при зареждането на сметалките.

Разни

Тренера владее само два езика. Единият от тях е mIRC Scripting Language, а другият - хасковски диалект. За първия не е съвсем сигурно, докато за втория се твърди, че заедно с баба си са едни от създателите му.

Като музикален помияр той се вдъхновява еднакво много, както от песни като Warriors of the World и Christian Woman, така и от Джамовете и Тракторист Хулиган (http://vbox7.com/play:12e98e01). Последната вероятно написана за негов съученик.

Често може да бъде открит в тоалетните, похапвайки мандарини и домати. През 2008 година, тази пристрастеност му носи наградата „Витамин на годината“ на списание Seeburger.

Върхът в своето научно развитие достига в 10-ти клас, когато независимо от други, успява да създаде алгоритъм за размяна стойностите на две целочислени променливи, без използването на трета - помощна, като по този начин пести така оскъдната си памет, за сметка на повече изчисления.

Известни фрази

„Ам той бюа, бюа дан ва бюа, ма чак толко дан ва бюа ни бюа“
Превод: „Ами то бива, бива да не ви бива, но чак толкова да не ви бива не бива“
„Метеоризмът и флатуленцията са едни от най-лошите неща в живота.“
„Простологът е свръхинтелигентен човек, който може да се прави на простак ако пожелае.
Простакът, от друга страна, не може да се преструва на интелигентен и изглежда
още по-прост и смешен, когато се опитва да го прави.“
Тренера слуша музика със свой колега на упражнения.
Увеличаване
Тренера слуша музика със свой колега на упражнения.
Лични инструменти