Спартак Варна

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Един от най-известните вратари на ФК-ГК Спартак (Варна)
Увеличаване
Един от най-известните вратари на ФК-ГК Спартак (Варна)

ФК-ГК Спартак (известни още като Ф(е)К(алий) Гей Клуб Плебеи) е отбор на плебейските крайни квартали на Варна. Редовно унижаван и малтретиран от Черно Море, Вихър (Ташаково), Ужас (Зетьово), Дива Свиня (Цонево), кварталния отбор на Аспарухово, детския отбор на Розова долина (Казанлък) и спортния клуб на военно-инвалидите от Втората световна война (старша възраст 90+). Стадионът на Спартак Варна, поради специфичната си геометрия, е известен като "коритото".

95% от феновете на отбора са от пънкарския, ромски и лепиларски контингент на крайните квартали, останалите 5% са пенсионери-семкаджии.

Съдържание

История на създаването на клуба

Историята на ФК Спартак датира от антични времена и води началото си от древните хомосексуални приключения на римлянина-плебей Фекалий, който бил част от робската армия на Спартак. Несигурната история на клуба се крие дълбоко в аналите на историята, а може би и в този на Фекалий, но римските историографи са категорични, че Спартак забелязал във войските си "някакви гейОве" и ги "изгонил надалеко". Ето как звучат те:

"И Спартак като видя, че в армията му гъмжи от гейове и заради тях ще загуби, защото един педерас много по-лесно дава, отколко взима, изгони ги надалеко зад планината, за да не му се месят в работата. И гейовете потеглиха, водени от някой си Фекалий, който им показваше козите пътеки по тия места, които добре познаваше, задето се беше любил многократно по тия места с магарето Евлампий на Семпроний Маракан."

Фекалий отвел робите надалеч, но те били заловени от група римски легионери. Те ги завързали, поставили ги натясно и правили с тях каквото щат. От тия времена датира и химна на клуба (виж по-долу).

Гейовете прекосили Панония и Дунав. Още край реката подхванали любов с момчетата от местния гей клуб - Дунав (Руси), но скоро избягали, защото дунависти "и за един хуй не ставали" и се населили в днешна Добруджа, където обаче били изнасилени многократно от целокупния добруджански народ и предпочели да избягат във Варна, която тогава е населена предимно с гърци и педерастията процъфтявала. Така Фекалий и неговите гейове създали гей клуба Спартак, който по-късно направил и свое футболно крило. ФК Спартак единствения отбор в чието име ФК не означава "Футболен Клуб", а Ф(е)К(алий).

Статистика на мачовете с чести противници

Голова разлика за последните 10 мача с най-честите противници на отбора:

  • С Военно-инвалидите, головата разлика е 0:30.
  • С кварталния отбор на Аспарухово, головата разлика е 0:40.
  • С детския отбор на Розова долина (Казанлък), головата разлика е 0:50.
  • С Ужас (Зетьово), головата разлика е 0:95.
  • С Дива свиня (Цонево), головата разлика е 0:105.
  • С Вихър (Ташаково), головата разлика е 0:150.
  • С ПФК Черно море, головата разлика е 0:210.

Клубни легенди

  • Янко ага
  • Насраков

Футбулна култура

Известни са с целене на преминаващите влакове с камъни. Понякога погрешка нацелват автобуси на гостуващи отбори, след което потъват вдън земя.

Умеят да крадат близалки от децата на фенове на противниковия отбор.

Символи на клуба

Футболистите и феновете на ФК Спартак винаги носят сини дамски бикини, бели жартиери и фусти.

Златен билет за всички мачове на отбора имат: Азис, Евгени Минчев, Васко Кеца, Йордан Соколов, Драго Чая, Мариус Куркински, Сергей Станишев и др.

Спонсор на отбора е свинефермата в Каменар и бардака на околовръсното край Варна.

Химн на отбора

Когато хванаха плебея, завързаха го здраво със въже. Оставиха го да стои на тясно, и правиха със него к'во ли не.

Ебаха го във дупето му мазно. Опръскаха лицето му със кал. Изпразниха му се в устата, на всички той направи им кавал.

Виж футболен елит

Лични инструменти