Скопско пиво

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Скопско пиво е най-старата и най-одобрявана бира на света преди Heineken.

История

  • Историята на пивоварната започва от 1924 Когато дейците на ВМРО Владо Черноземски и Тодор Александров основават фабрика за галоши в Скопие . Обаче това не се харесва на бугаро-татарския крал Александър I на бугаро-марионетната държава Сърбославия че до марката на галоша има мотото "Македонийijя je Македонийijя"

За това собстениците са усъдени на разтрел . Тодор Александров бива първи разстрелян и като идва ред на Черноземски той веднага моли краля че ако може да го пощади в замяна ще му оближе гъзът и ще вика че има вкус на шоколад. Така Черноземски е пошаден и бива изгонен в Италия където се запознава с хърватската пънк-група Усташа които били изгонени също от бугаро-татарския крал заради публична мастурбация в Православен храм и изцепване по попа. След година Черноземски и членовете на Усташа си изкарват фалшиви долно-занзибарски паспорти и се заселват в Скопие . След година купуват фабриката и в продължение на години е използват за тренировъчен лагер за покушението над краля в това време е обявена за фабрика на мушмулов спирт от което научават да правят огнен коктейл Александърски който бива лесно копиран от финландски логопед който след години ще го произвежда в родината си под името Молотов .

  • На 9 октомври 1934 кралят бива убит в Франция от Владо Черноземски след което и той е убит , докато Усашите единствено успяват да се измъкнат тъй като броени минути преди покушението отиват до голяма нужда в обшествения кенеф.
  • От 1935г Фабриката се води на името на незакония син на Черноземски от не-законния брак с шведска орангутанка. До 1940 година заводът е обявен за пивоварна която копира бугарската Леденика с името Скопско с което единствено се отличава единствено с емблемата която вместо да е прилеп е с папагал Какаду и старопланинският хмел е заменен с ечемик от съседен Албанистан.
  • От края на 1940 пивоварната е под фашистанска окупация . Усташите убиват сина на Черноземски след което и си преписват пивоварната на тяхно име , в това време немците тайно открадват рецептата за прототипното пиво и е изпращат в тайната си франкенщайнска лаборатория от която създават Becks
  • През 1945 фабриката е освободена , но скоро пак окупирана от бугаро-татарския диктатор Тито и бива превърната в фабрика за коли Застава която се разпада през 1980г ,точно 2 часа след смърта на Тито , след което бива взета власта от другия бугаро-татаррския диктатор Слободан Милошевич който връща обратно пиповарната в живот коато обаче прави бира от изкупени ядрени прътове от Нови хан и счупени живачни термометри . Целта на тази бира е да избива мирното македонско население докато те мислят че пият дюлев сайдер Цицибан .
  • Чак през 1990 година излиза документа за обявяване на независимост на Македонийijя точно в пипвоварната след което за да върнат "уж" пивоварната в работа започват масови кражби на всякакви камиони и тирове превозващи друга бира , след което биват прибирани в Скопската пивоварна и биват сменяни емблемите .

От 2012 година Becks,Heineken, минават под трона на скопската пивоварна .

Лични инструменти